Lockdown: Στο τραπέζι των ειδικών αύριο το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη

Πελώνη: Πρόωρη η συζήτηση για τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις

Μετά το «OK» της Επιτροπής για καθολικό άνοιγμα όλων των λυκείων στη χώρα από την προσεχή Δευτέρα 12 Απριλίου, με το υποχρεωτικό εργαλείο των self test από εκπαιδευτικούς και μαθητές, στο τραπέζι των ειδικών αναμένεται να μπει το άνοιγμα των διαδημοτικών μετακινήσεων και τις καθημερινές, πέραν του Σαββατοκύριακου που επιτρέπεται πλέον.

Παράλληλα, αύριο η επιτροπή των ειδικών θα εξετάσει την επιδημιολογική κατάσταση σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, δεδομένου ότι λόγω της απότομης αύξησης του ιικού φορτίου και της ισχυρής πίεσης στα περιφερειακά νοσοκομεία δεν επετράπη στις τρεις «κόκκινες περιοχές» το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Για τις μετακινήσεις εκτός νομού η κυβερνητική εκπρόσωπος εξήγησε ότι «η συζήτηση για τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις ενόψει Πάσχα δεν είναι της παρούσης, θα εξαρτηθεί από την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων», συμπληρώνοντας ότι πρόκειται για μία πολυπαραγοντική εξίσωση, καθώς εξαρτάται από «την πορεία των κρουσμάτων, το ισοζύγιο εισιτηρίων και εξιτηρίων στα νοσοκομεία, τον αριθμό των θανάτων και των διασωληνωμένων, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει και η βελτίωση του καιρού, καθώς οι πολίτες μπορούν με ασφάλεια και κανόνες να κινούνται στους εξωτερικούς χώρους».

«Ξεπεράσαμε τους 2 εκατ. εμβολιασμούς»
Στην επιχείρηση «Ελευθερία», αναφέρθηκε ολοκληρώνοντας την εισαγωγική της τοποθέτηση η κ. Πελώνη, λέγοντας πως πρόκειται για «μια πολύπλοκη διαδικασία, με την εμπλοκή πολλών και διαφορετικών υπηρεσιών, η οποία συνεχίζεται με υποδειγματικό τρόπο και ρυθμούς πιο γρήγορους από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Χθες η χώρα μας ξεπέρασε τα 2 εκατομμύρια εμβολιασμούς. Ξεπέρασε κατά πολύ τον πήχη των 25 χιλιάδων ανά ημέρα που έθεταν κάποιοι και ήδη πραγματοποιούνται καθημερινά σχεδόν 60 χιλιάδες.

Εκτιμάται ότι μέσα στον Απρίλιο θα γίνουν περίπου 1,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί και θα ακολουθήσουν ακόμη περισσότεροι -ανάλογα με τις ροές εμβολίων που θα φτάνουν στη χώρα μας- τον Μάιο και τον Ιούνιο».

Κλείνοντας η κυβερνητική εκπρόσωπος επανέλαβε την «έκκληση-παράκληση που απηύθυνε χθες ο πρωθυπουργός στους μεγαλύτερους σε ηλικία συμπολίτες μας να κάνουν το εμβόλιο γιατί αυτοί είναι αυτοί κινδυνεύουν περισσότερο από τον κορονοϊό. Είναι ασπίδα προστασίας το εμβόλιο. Είναι στοιχειώδης κίνηση αυτοπροστασίας ο εμβολιασμός».

Πηγή: News.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.