Η απώλεια του Αντώνη Χρηστέα έφερε θλίψη στο ελληνικό μπάσκετ. Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, ο Ίκαρος Καλλιθέας, αλλά και ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Παικτών Καλαθοσφαίρισης εξέφρασαν τη λύπη τους.
Με ανακοινώσεις που εξέδωσαν συλληπήθηκαν συγγενείς και φίλους του αείμνηστου παλαίμαχου μπασκετμπολίστα της «χρυσής» ΑΕΚ.
Η ανακοίνωση της ΕΟΚ ανέφερε: «Το ελληνικό μπάσκετ θρηνεί την απώλεια ενός εργάτη του, του Αντώνη Χρηστέα. Ο παλαίμαχος παίκτης και πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός έφυγε από τη ζωή αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό.
Ήταν το 1968 μέλος της Κυπελλούχου Ευρώπης ΑΕΚ, συμμετείχε στο προπονητικό τιμ της εθνικής εφήβων που το 1995 κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα, ενώ είχε περάσει από τον πάγκο όλων των μικρών εθνικών ομάδων.
Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΟΚ συλλυπείται τους οικείους του τονίζοντας ότι έφυγε ένας άνθρωπος που είχε αφιερώσει τη ζωή του στο μπάσκετ».
Από την πλευρά της η ΚΑΕ του Ικάρου τονίζει στην ανακοίνωση της: «Ο Ίκαρος Καλλιθέας θα ήθελε να εκφράσει τη θλίψη του για την απώλεια του Αντώνη Χρηστέα. Η σπουδαία του καριέρα στο Πανελλήνιο, στην ΑΕΚ και στην Εθνική ομάδα που είχε ως κορυφαία στιγμή την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1968 στο Καλλιμάρμαρο, τον κατατάσσει μέσα στις κορυφαίες μορφές του αθλήματος.
Όλα τα μέλη του Ικάρου θα ήθελαν να εκφράσουν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια και στους φίλους του».
Τέλος, στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΕΠΚ αναφέρει: «Το ελληνικό μπάσκετ έγινε ακόμη πιο φτωχό την Κυριακή, καθώς έφυγε από τη ζωή ο Αντώνης Χρηστέας, ένας άνθρωπος που συνέδεσε το όνομα του με μεγάλες επιτυχίες τόσο ως παίκτης, όσο κι ως προπονητής.
Άφησε την τελευταία του πνοή στα 74 του χρόνια στο εξοχικό του στο Μαρμάρι, πιθανότατα από πτώση όπως αναφέρουν τα πρώτα δημοσιεύματα.
Ξεκίνησε την καριέρα του στη “χρυσή ομάδα” του Πανελληνίου, κατακτώντας το πρωτάθλημα το 1955 και το 1957. Στη συνέχεια αγωνίστηκε στην μεγάλη ομάδα της ΑΕΚ, πανηγυρίζοντας άλλα έξι πρωταθλήματα (1963, 1964, 1965, 1966, 1968, 1970), αλλά και το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1968 στο Καλλιμάρμαρο. Ήταν ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης της “Βασίλισσας” και προσέφερε λύσεις από τον πάγκο.
Αγωνίστηκε ακόμη για 30 αγώνες στην Εθνική ομάδα έχοντας 13.2 πόντους ανά παιχνίδι, παίρνοντας μάλιστα μέρος στο Ευρωμπάσκετ του 1961.
Μετά το τέλος της καριέρας του ασχολήθηκε με την προπονητική. Ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Παίδων, Εφήβων, αλλά και της Ελπίδων. Ήταν μάλιστα ασίσταντ κόουτς το 1995 στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Μουντομπάσκετ Εφήβων το 1995. Ακόμη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ Παίδων το 1993, το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ Εφήβων το 2000, το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ Παίδων το 1991 και το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ Παίδων το 1995.
Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρης επιθυμεί να ευχηθεί συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους φίλους του και “καλό ταξίδι” σε έναν από τους πιο εκλεκτούς και αγαπητούς ανθρώπους του ελληνικού μπάσκετ».