Αυλαία με κόσμο και ελπίδα για βία και κρίση

Για δεύτερη και τελευταία ημέρα ο κόσμος έδωσε δυναμικό παρών στο τουρνουά «3on3 streetball-Τάπα στην βία».

Για δεύτερη και τελευταία ημέρα ο κόσμος έδωσε δυναμικό παρών στο τουρνουά «3on3 streetball-Τάπα στην βία». Η Λεωφόρος Δικαιοσύνης στο Ηράκλειο της Κρήτης γέμισε ξανά, με τους Λάζαρο Παπαδόπουλο, Αβραάμ Καλλινικίδη, Γιάννη Αθανασούλα, Νίκο Παππά, Αντώνη Μάντζαρη και Νώντα Παπαντωνίου να βρίσκονται και σήμερα εκεί, να παίζουν μπάσκετ, να παρακολουθούν τους τελικούς του τουρνουά και να μοιράζουν αυτόγραφα και δώρα.
Παράλληλα, διοργανώθηκε και ημερίδα με θέμα «Η καλαθοσφαίριση στη νέα οικονομική πραγματικότητα.

Σκέψεις-προτάσεις». Ο Αβραάμ Καλλινικίδης ήταν ενθουσιασμένος από τα όσα είδε να διαδραματίζονται σε αυτή τη γιορτή στο Ηράκλειο, κάτι που φάνηκε και από τα λόγια του: «Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει εδώ. Είναι φοβερό να βλέπεις εκατοντάδες κόσμου να παίζει μπάσκετ μέσα στην μέση του κεντρικότερου δρόμου και θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους όσους το διοργάνωσαν. Δεν θα μπορούσαμε άλλωστε να στείλουμε το μήνυμα κατά της βίας με κάποιο καλύτερο τρόπο. Αυτή η κίνηση του ΠΣΑΚ είναι ιδιαίτερα σημαντική και νομίζω ότι όλοι μας θα πρέπει να την στηρίξουμε και αν είναι δυνατόν την νέα χρονιά το τουρνουά να γίνει σε ακόμα περισσότερες πόλεις».

Ο Αντώνης Μάντζαρης τόνισε από την πλευρά του: «Συγχαρητήρια σε όσους διοργάνωσαν αυτό το τουρνουά. Τόσο στον ΠΣΑΚ όσο και στον Δήμο Θεσσαλονίκης αλλά και στην ΓΓΑ που στήριξε αυτή την προσπάθεια. Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από το να φέρουμε όλο τον κόσμο κοντά στο μπάσκετ και να στείλουμε βέβαια το μήνυμα μας κατά της βίας».

Τα συναισθήματα και τις ελπίδες του εξέφρασε ο 24χρονος γκαρντ του Πανιωνίου Γιάννης Αθανασούλας: «Χαίρομαι πάρα πολύ που βρίσκομαι εδώ, ανάμεσα σε τόσα παιδιά αλλά και ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας και παίζουμε μπάσκετ στον πιο κεντρικό δρόμο του Ηρακλείου. Ελπίζω αυτά τα τουρνουά να γίνουν θεσμός στην Θεσσαλονίκη και την Κρήτη και κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι άνθρωποι να έρχονται πιο κοντά στο μπάσκετ που τόσο πολύ αγαπάμε. Επίσης ελπίζω να ακουστεί παντού το μήνυμα μας και να ρίξουμε επιτέλους όλοι μια «Τάπα στην βία» που δεν χωράει στον χώρο του αγαπημένου μας αθλήματος».

«Η καλαθοσφαίριση στη νέα οικονομική πραγματικότητα»
Επίσης πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «Η καλαθοσφαίριση στη νέα οικονομική πραγματικότητα. Σκέψεις-προτάσεις» στο Αρκαλοχώρι της Κρήτης στην οποία μίλησε ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ Γιώργος Παυλίδης, αλλά και ο Λάζαρος Παπαδόπουλος.
«Είναι μεγάλη η ανάγκη διαχώρισης του ερασιτεχνικού με τον επαγγελματικού αθλητισμού. Αυτό που μας προβληματίζει είναι πως θεωρούν επαγγελματίες αυτούς που τους συμπεριφέρονται σαν ερασιτέχνες. Είναι χαρακτηριστικό πως το 50% των συμβολαίων δεν πληρώθηκε τη σεζόν που ολοκληρώθηκε. Από την άλλη οργανωτικά υπάρχουν φορείς που οργανώνουν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και θα πρέπει να προσαρμοστούν στις καινούργιες εποχές. Στην Α2 υπάρχουν ομάδες που είναι ΚΑΕ, ΤΑΚ και Ερασιτεχνικοί σύλλογοι. Τρία διαφορετικά καθεστώτα σε μια κατηγορία.
Επίσης είναι ανάγκη η παράλληλη εκπαίδευση των αθλητών. Σαν ΠΣΑΚ θα ξεκινήσουμε ένα πρόγραμμα για παράλληλη καριέρα των παικτών . Όραμα μας είναι να αναδειχθούν στελέχη που θα στελεχώσουν τον ΕΣΑΚΕ, την ΕΟΚ, ομάδες, ακαδημίες μπάσκετ κ.α.. θα πρέπει να καταλάβουν όλοι πως το να είσαι επαγγελματίας έχει τις δυσκολίες του. Το μπάσκετ είναι άθλημα για όλους. Οι ερασιτέχνες να παίζουν για τη χαρά του αθλήματος και τους επαγγελματίες να τους συμπεριφέρονται όπως πρέπει», ήταν τα λόγια του Γιώργου Παυλίδη.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο «Λάζος», λέγοντας ότι «είναι μεγάλη χαρά που βρίσκομαι εδώ και συγχαρητήρια για την προσπάθεια αυτή. Στηρίζουμε όλα τα προβλήματα του μπάσκετ στην οικονομική κρίση όμως αν δούμε τι συνέβαινε πριν στο μπάσκετ θα διαπιστώσουμε πως τα προβλήματα αυτά υπήρχαν και πριν την κρίση. Για παράδειγμα η βία, ο μαζικός αθλητισμός, η αποκέντρωση του μπάσκετ υπήρχαν και πριν ίσως σε μεγαλύτερο βαθμό. Το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό αλλά εντοπίζεται στην έλλειψη διάθεσης για τη δημιουργία νέων ιδεών. Θα πρέπει να βάλουμε όλοι μας ένα λιθαράκι για την ανάπτυξη του μπάσκετ».

Ομιλητές στην ημερίδα ήταν ακόμη ο διαιτητής Α1 και εκπρόσωπος του ΣΥ. Δ.ΚΑ.Κ. Γιώργος Κατραχούρας, ο γενικός διευθυντής του Κολοσσού Ρόδου, Κώστας Κώτσης και ο προπονητής και μέλος του Σ.Ε.Π.Κ . Κώστας Κουρκούμπας. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο δημοσιογράφος Βασίλης Σκουντής, ο οποίος έκλεισε την ημερίδα με τη δική του ομιλία . Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Ζαχαρίας Καλογεράκης, ο πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.Π. Γιώργος Καλογεράκης, ο πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Αρκαλοχωρίου Αναγέννηση, Βαγγέλης Χριστάκης, ο εκπρόσωπος της Ε.Κ.Α.Σ.Κ. Βαγγέλης Πλεξουσάκης.
Διοργανωτής ήταν ο Δήμος Μινωά Πεδιάδας και συνδιοργανωτές ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, η Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης, ο Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Κρήτης, το τοπικό γραφείο του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης αλλά και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.