To Nova Rock παρουσιάζει: 5 πράγματα που δεν ξέρετε για το «Purple Rain» και τον Prince

To Nova Rock, το ροκ κανάλι της Nova, κάνει την πρεμιέρα του. Δυναμώστε τον ήχο κι ελάτε να διαβάσουμε (ξανά) την ηλεκτρισμένη ιστορία της ροκ.

To Nova Rock, το ροκ κανάλι της Nova, κάνει την πρεμιέρα του. Δυναμώστε τον ήχο κι ελάτε να διαβάσουμε (ξανά) την ηλεκτρισμένη ιστορία της ροκ. 

Με αφορμή το «Bohemian Rhapsody», την ταινία που αφηγήθηκε την έντονη, χαρισματική, μυθική και αυτοκαταστροφική περσόνα του Φρέντι Μέρκιουρι των Queen, κερδίζοντας το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας (με τον Ράμι Μάλεκ να αποσπά δικαιότατα κι αυτό του Α’ Ανδρικού ρόλου) γεννιέται το Νova Rock!

Ενα κανάλι που θα ηλεκτρίζει τα καλοκαιρινά μας βράδια με 2 ταινίες που … βλέπονται δυνατά. 

Πάμε να τις γνωρίσουμε, με 5 trivia τη φορά;  

Purple Rain

Οι πρίγκιπες πεθαίνουν νέοι: Ο Prince Rogers Nelson γεννήθηκε στις 7 Ιουνίου του 1958 και πέθανε στις 21 Απριλίου του 2016 

Το Prince δεν ήταν το μόνο ψευδώνυμό του. Ηταν γνωστός κι ως Skipper, The Kid, The Purple Purv, The Minneapolis Midget, Alexander Nevermind, Christopher Tracy και The Artist Formerly Known As Prince.

O Eλβις βασιλιάς, αυτός πρίγκιπας. Θεωρείται ο πρωτοπόρος του ήχου της Μινεάπολις που συνδυάζει rock, R&B, soul, funk, hip hop, disco, psychedelia, jazz, και pop.

Purple Rain, purple rain. O Prince αρχικά ζήτησε από τη Stevie Nicks να του γράψει στίχους για το «Purple Rain». Eκείνη άκουσε το 10λεπτο τραγούδι και…. τρόμαξε. «Με ξεπέρασε αυτή η επική μελωδία. Τον πήρα τηλέφωνο και του είπα ότι δεν μπορώ να το κάνω». 

Zωή σαν σινεμά. Η τανία Purple Rain (1984) είναι βασισμένη στην πραγματική ζωή του Prince, στην πολυτάραχη σχέση με τον πατέρα του και στην άνοδό του στις μουσικές σκηνές της Μινεάπολις. Κέρδισε το Οσκαρ Μουσικής.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.