Πόλο: Μάχες για την τετράδα με ΗΠΑ και Ολλανδία

Οι Εθνικές Ανδρών-Γυναικών πόλο αγωνίζονται στα προημιτελικά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στην Ουγγαρία.

Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου πήρε την πρώτη θέση στον 4ο Όμιλο και θα διεκδικήσει την είσοδό της στην τετράδα για να διεκδικήσει μετάλλιο για πρώτη φορά μετά την κατάκτηση του τίτλου το 2011.

Επίσης, θα έχει την ευκαιρία εκδίκησης για την περσινή ήττα από τις Ολλανδές στο προολυμπιακό τουρνουά, που άφησε την Εθνική εκτός Τόκιο.

Αν η Ελλάδα κερδίσει την ομάδα του Ευάγγελου Δουδέση θα διεκδικήσει μία θέση στον τελικό με τη νικήτρια του ζευγαριού Αυστραλίας – Ουγγαρίας.

Οι ΗΠΑ αντίπαλος της Εθνικής Ανδρών στον προημιτελικό

Η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ είναι -όπως αναμενόταν- η αντίπαλος της ασημένιας Ολυμπιονίκη Ελλάδας στον προημιτελικό του 19ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Ανδρών, στη Βουδαπέστη, την Τετάρτη (29/6) στις 14:00 (ώρα Ελλάδας), με ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση από της ΕΡΤ 2.

Οι Αμερικανοί, των οποίων το εμπόδιο θα πρέπει να ξεπεράσει η Εθνική μας για να μπει στην παγκόσμια 4άδα και στον δρόμο των μεταλλίων, νίκησαν το βράδυ της Δευτέρας (27/6) στον χιαστί προκριματικό τη Νότια Αφρική με το εντυπωσιακό 24-2.

Είχαν μετάσχει τις προηγούμενες μέρες στον Δ´ Όμιλο της διοργάνωσης, όπου πήραν τη 2η θέση πίσω από τη Σερβία. Τα αποτελέσματά τους εκεί ήταν: ΗΠΑ – Σερβία 13-17, Καζακστάν – ΗΠΑ 4-17, ΗΠΑ  – Αυστραλία 14-9.

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΗΠΑ

Με τις ΗΠΑ, η Εθνική μας έχει βρεθεί αντιμέτωπη άλλες 57 φορές, «μετρώντας» 19 Νίκες, 5 Ισοπαλίες και 33 Ήττες.

Τελευταίο μεταξύ μας παιχνίδι, ήταν το φιλικό στον Βόλο, στις 15/2 φέτος, όπου η Ελλάδα επιβλήθηκε με 16-13, στο πλαίσιο μιας εκ των πολλών κοινών προετοιμασιών που έχουν κάνει οι δύο ομάδες και γνωρίζονται καλά μεταξύ τους. Το τελευταίο επίσημο ματς με τις ΗΠΑ, εξάλλου, ήταν πέρυσι τον Αύγουστο (2021) στο Τόκιο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου η Ελλάδα νίκησε κατά κράτος (14-5).

ΒΛΑΧΟΣ: “ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΙ”

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος είχε δηλώσει για τους Αμερικανούς: “Είναι μια ομάδα δυνατή και το δείχνει κι εδώ στο Παγκόσμιο. Όλα τα μεταξύ μας τελευταία προηγούμενα παιχνίδια έχουν κριθεί στις λεπτομέρειες. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, με αυτοπεποίθηση. Τους γνωρίζουμε και μας γνωρίζουν καλά από τα κοινά καμπ προετοιμασίας.Ο προημιτελικός είναι πάντα ο σημαντικότερος αγώνας σε κάθε μεγάλο τουρνουά, ανεξαρτήτως ονομάτων και φαβορί. Πιστεύω πως κάνοντας το καλό μας παιχνιδί μπορούμε να περάσουμε”.

Τα υπόλοιπα ζευγάρια των ημιτελικών: Σερβία – Κροατία, Ισπανία – Μαυροβούνιο, Ουγγαρία – Ιταλία.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.