Πρώτη και καλύτερη στα προημιτελικά η εθνική (hls)

Θέση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος πόλο έκλεισε η εθνική ομάδα, καθώς επικράτησε εύκολα με 16-8 της Γερμανίας.

Η ελληνική ομάδα αξιοποίησε το δώρο που της έκανε νωρίτερα η Ιαπωνία και με επιβλητική εμφάνιση «σφράγισε» την πρώτη θέση στον Β΄ όμιλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι στο Ντέμπρετσεν, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλο και με την ευρεία νίκη του κατάφερε να υπερτερήσει στην ισοβαθμία της Κροατίας.

Η ελληνική ομάδα θα ταξιδέψει στη Βουδαπέστη και θα περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της στον προημιτελικό της Τετάρτης (29/6). Αυτός θα είναι πιθανότατα οι ΗΠΑ, που αναμένεται να ξεπεράσουν στο χιαστί ματς της Δευτέρας (27/6) το εμπόδιο της Νότιας Αφρικής. Σε κάθε περίπτωση, ο δρόμος για την τετράδα είναι ανοιχτός.

Εχοντας ήδη τα… χαρμόσυνα νέα από το προηγούμενο παιχνίδι, η εθνική δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίστασης στους Γερμανούς. Ήδη στα πρώτα 2,5 λεπτά το σκορ ήταν 3-0 και ο Πέταρ Πόρομπιτς αναγκάστηκε να πάρει άρον-άρον τάιμ-άουτ, μήπως και συμμαζέψει λίγο την κατάσταση. Όντως οι παίκτες του κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι ως το τέλος της πρώτης περιόδου (4-1), αλλά στη συνέχεια η ελληνική ομάδα άρχισε να σκοράρει «κατά ριπάς», με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά τον Ντίνο Γενηδουνιά, ενώ την ίδια στιγμή η άμυνά της έμοιαζε απροσπάλεαστη. Το ημίχρονο έληξε 9-2 και το μυαλό όλων βρισκόταν ήδη στον προημιτελικό της Βουδαπέστης. Ο Θοδωρής Βλάχος μοίρασε το χρόνο συμμετοχής και έδωσε την ευκαιρία στον Παναγιώτη Τζωρτζάτο να κάνει ντεμπούτο σε μεγάλη διοργάνωση, αντικαθιστώντας τον Μάνο Ζερδεβά στο δεύτερο μισό του αγώνα. Η διαφορά έφτασε ακόμη και στα έντεκα γκολ (16-5), για να μειώσει στο τέλος η Γερμανία με ένα σερί 3-0.

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 5-1, 4-2, 3-4

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 5, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος 2, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 1, Γούβης, Κάκαρης 1, Νικολαϊδης 2, Βλαχόπουλος 1, Τζωρτζάτος

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Πέταρ Πόρομπιτς): Σένκελ, Μπόζιτς 2, Κόρμπελ 1, Ρότερμουντ, Σούτσε 1, Γιούνγκλινγκ 1, Στρέλετσκι 1, Κούπερς, Ντολφ, Κούμπις 1, Σίπερ, Γκάνσεν 1, Γκοτς


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.