Όχι στην απογοήτευση, ναι στην αισιοδοξία

Η ισοπαλία του Πανιωνίου με τη Σαβόνα στη Νέα Σμύρνη δεν αφήνει βεβαίως κανέναν ικανοποιημένο στο "κυανέρυθρο στρατόπεδο".

Η ισοπαλία του Πανιωνίου με τη Σαβόνα στη Νέα Σμύρνη, στον πρώτο τελικό του LEN Trophy, δεν αφήνει βεβαίως κανέναν ικανοποιημένο στο “κυανέρυθρο στρατόπεδο”. Περιθώρια για απογοήτευση, πάντως, δεν υπάρχουν, αφού το σημερινό αποτέλεσμα αφήνει -έστω και λιγοστές- ελπίδες για τη ρεβάνς της 27ης Απριλίου στην Ιταλία.

“Οσο κι αν ακούγεται παράξενο, πιστεύω ότι το πλεονέκτημα το έχουμε εμείς, γιατί το άγχος θα το έχει η Σαβόνα. Θα παίζει στην έδρα της και έχει ιδιαίτερους λόγους να κατακτήσει το τρόπαιο, για να γιορτάσει την ανακαίνιση του κολυμβητηρίου της”, τόνισε ο Μάκης Βολτυράκης.

Ο προπονητής του Πανιωνίου δεν ήταν ευχαριστημένος από την αγωνιστική εικόνα της ομάδας του, την οποία απέδωσε στο υπερβολικό άγχος. “Δεχθήκαμε 4-5 γκολ στην κόντρα και θεωρώ πως αυτό ήταν το πρόβλημα. Τον Γιάνοβιτς τον περιμέναμε, δεν ήταν αυτός που έκανε τη ζημιά”, υπογράμμισε, για να επισημάνει όμως στη συνέχεια και το θετικό της σημερινής αναμέτρησης: “Αυτό που με χαροποιεί είναι ότι αντέξαμε και ανατρέψαμε το εις βάρος μας σκορ (σ.σ. 7-4 έφτασε το προβάδισμα των Ιταλών)”.

“Βεβαίως υπάρχουν ελπίδες”, τόνισε από την πλευρά του ο Δημήτρης Μάζης. “Το σίγουρο είναι ότι θα αντιμετωπίσουμε μία δύσκολη έδρα με κακή διαιτησία, αλλά εμείς θα πρέπει να παλέψουμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Ο τελικός βρίσκεται στο ημίχρονο αυτή τη στιγμή. Δεν είμαστε το φαβορί, αλλά είμαστε ικανοί για την έκπληξη”, πρόσθεσε ο πολύπειρος αμυντικός. Αναφορικά με το σημερινό ματς… “το πρόβλημα ήταν ότι δεν μπορέσαμε να ανταπεξέλθουμε στο ρυθμό του αγώνα. Δεχθήκαμε κάποια γκολ στον αιφνιδιασμό, γεγονός που νομίζω ότι οφείλεται στην κακή επιθετική λειτουργία που είχαμε κάποιες φορές, καθώς δώσαμε την ευκαιρία στη Σαβόνα να φύγει με παίκτη παραπάνω στην κόντρα. Αυτό είναι ένα κομμάτι που θα πρέπει να διορθώσουμε”.

Και ο Μάζης, ο ένας από τους δύο παίκτες των “κυανέρυθρων” (ο άλλος είναι ο Θωμάκος) που έχει κατακτήσει ευρωπαϊκό τρόπαιο -το Κύπελλο Κυπελλούχων του 1997 με τη Βουλιαγμένη- κατέληξε: “Πρέπει να πάρουμε πολλά μαθήματα από αυτό το παιχνίδι, να είμαστε αισιόδοξοι και να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας στη ρεβάνς. Η Σαβόνα έδειξε αυτό που περιμέναμε, μία ομάδα σκληροτράχηλη, που παίζει δυναμικά στην άμυνα και έχει αρκετά καλό ρυθμό. Πρέπει να μελετήσουμε πολύ καλά το σημερινό παιχνίδι και να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας”.

Με εμφανή στο σώμα του τα… σημάδια από τις σκληρές μάχες που έδωσε στα 2μ., ο Κώστας Μουρίκης επισήμανε: “Ηταν ένα σκληρό παιχνίδι, με πολύ… ξύλο, όπως το περιμέναμε από την αρχή. Η Σαβόνα μας χτύπησε στην κόντρα, εμείς δεν ξεκινήσαμε καλά τον αγώνα και κυνηγάγαμε συνέχεια στο σκορ. Πιστεύω ότι το 9-9 μας αφήνει κάποιες ελπίδες, θα πάμε στην Ιταλία για να νικήσουμε και να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Θα πρέπει να βελτιωθούμε στην άμυνα, γιατί η άμυνα δίνει τις νίκες. Από τη στιγμή που δέχεσαι εννέα γκολ, είναι δύσκολο να κερδίσεις το παιχνίδι”.

Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, αλλά συγκρατημένος σχετικά με την κατάληξη του δεύτερου τελικού, εμφανίστηκε ο προπονητής της Σαβόνα, Κλαούντιο Μιστράντζελο. “Περιμέναμε έναν τέτοιο αγώνα, παίξαμε ομαδικά και θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει εύκολα. Είμαστε ικανοποιημένοι από την ισοπαλία, αλλά στη ρεβάνς το παιχνίδι αρχίζει από το 0-0 και όλα είναι ανοιχτά”, δήλωσε ο Ιταλός τεχνικός, ο οποίος εξέφρασε παράπονα για τη διαιτησία, ιδίως του τελευταίου οκταλέπτου.

Επίσης ο Γεράσιμος Βεντούρης με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αμέσως μετά τη λήξη του πρώτου τελικού της διοργάνωσης, στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης ανέφερε:

“Πιστεύω ότι έχουμε ελπίδες, γιατί δεν νομίζω ότι σήμερα ήταν η Σαβόνα που νικούσε, αλλά εμείς χάναμε το ματς. Αν στην Ιταλία ο Πανιώνιος παίξει σαν Πανιώνιος, έχει ελπίδες. Τα παιδιά είχαν κάποια νευρικότητα σήμερα, η Σαβόνα έπαιξε πολύ πιεστική άμυνα, όπως φαίνεται και από τις πολλές αποβολές, κι αυτό ίσως μας αποσυντόνισε”, τόνισε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Πανιωνίου, που έκανε ειδική αναφορά στους φίλους της ομάδας, οι οποίοι γέμισαν τις εξέδρες: “Η συμπαράσταση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή, ήταν συγκινητική η προσπάθειά τους να ενθαρρύνουν την ομάδα. Νομίζω ότι θα παραμιλάει ο κόσμος μαζί μας”.

Σε ερώτηση για το μέλλον της ομάδας υδατοσφαίρισης του Πανιωνίου, ο κ. Βεντούρης εμφανίστηκε πολύ επιφυλακτικός, στρέφοντας τα βέλη του κατά της Πολιτείας: “Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, όχι μόνο στον Πανιώνιο. Εγώ όπου σταθώ τονίζω την παντελή έλλειψη της Πολιτείας από τον αθλητισμό κι αυτό η Ελλάδα θα το πληρώσει από πάρα πολλές απόψεις. Θα ήθελα κάποιος να μας πει πού πηγαίνουν τα περίφημα λεφτά του ΟΠΑΠ. Βλέπω διαφημίσεις που λένε στην υπηρεσία του ελληνικού αθλητισμού, εγώ λέω ότι ο ΟΠΑΠ είναι στην υπηρεσία των Ελλήνων πολιτικών. Να βγει κάποιος υπουργός ή γενικός γραμματέας να μου πει ότι έχω άδικο σε αυτό που λέω”.

Ιδιαίτερα λακωνικός ήταν ο Γεράσιμος Βεντούρης σε ερώτηση σχετική με την ΠΑΕ Πανιώνιος, της οποίας είναι πρόεδρος. Αναφέρθηκε σε υποψήφιο επενδυτή, για τον οποίο αρκέστηκε να πει ότι “… έχει γίνει ένα τηλεφώνημα πιο συγκεκριμένο για να ρωτήσει κάποια πράγματα, αλλά το αφήσαμε για μετά την Πρωτομαγιά”.

* Ανάμεσα στους περίπου 1000 φίλους του Πανιωνίου που γέμισαν τις εξέδρες του δημοτικού κολυμβητηρίου της Νέας Σμύρνης, βρέθηκαν και έξι εκδρομείς από τη Σαβόνα. Ντυμένοι ομοιόμορφα, στα χρώματα της ομάδας τους (άσπρο-κόκκινο), με μία καρδούλα και το 100% στο πίσω μέρος της μπλούζας τους (κάτι σαν “Σ΄αγαπώ 100%”), κάθησαν -ή μάλλον στάθηκαν- στην άκρη της μίας από τις δύο πρόσθετες εξέδρες που τοποθετήθηκαν για την περίσταση, κοντά στον ιταλικό πάγκο, και όποτε η “κυανέρυθρη” εξέδρα σιωπούσε, ακούγονταν δυναμικά. Να τονιστεί οι φίλαθλοι της Σαβόνα ότι δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα, όπως άλλωστε και συνολικά η ιταλική αποστολή.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.