Τα… ρέστα του στην Ιταλία

Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι, ο Πανιώνιος ήρθε ισόπαλος 9-9 με την Σαβόνα στον πρώτο τελικό του LEN Trophy στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης και θα πάει στην Ιταλία σε δύο εβδομάδες για να παίξει τα... ρέστα του. * Απογοητευμένοι αλλά αισιόδοξοι

Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι, ο Πανιώνιος ήρθε ισόπαλος 9-9 με την Σαβόνα στον πρώτο τελικό του LEN Trophy στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης και θα πάει στην Ιταλία σε δύο εβδομάδες για να παίξει τα… ρέστα του.

Στο κολυμβητήριο της οδού Αρτάκης, οι φίλαθλοι της ομάδας δημιούργησαν καυτή ατμόσφαιρα, όμως οι Ιταλοί μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, σκόραραν στα πρώτα δευτερόλεπτα με τον Αγγελινι και έβαλαν τέλος στα σενάρια για μια επανάληψη του πρώτου ημιτελικού με την Χονβεντ.

Οι “κυανέρυθροι” στη συνέχεια έχασαν τρεις επιθέσεις με παίκτη παραπάνω και μάλιστα στις δύο από αυτές ο Βολάρεβιτς απέκρουσε σουτ του Μουρίκη από τα 2μ.. Οι παίκτες της Σαβόνα προσπάθησαν να δώσουν γρήγορο ρυθμό και είχαν κάποια βεβιασμένα σουτ, αλλά και ένα δοκάρι με τον Γκόραν Φιορεντίνι, πριν ο Γιάνοβιτς εκμεταλλευτεί την πρώτη αποβολή που κέρδισαν και διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του.

Στην δεύτερη περίοδο ο Πανιώνιος ισοφάρισε τρεις φορές, αλλά δεν πέρασε ποτέ μπροστά στο σκορ, ενώ το γκολ του Γιάνοβιτς εννέα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ημιχρόνου έστειλε τη Σαβόνα με προβάδισμα 5-4 στην ανάπαυλα. Ευτυχώς που το σκορ δεν είχε μεγάλες διακυμάνσεις, αφού οι κυανέρυθροι ακολουθούσαν συνεχώς στο σκορ τουλάχιστον μέχρι το πρώτο μισό του αγώνα.

Επίσης, στο διάστημα αυτό υπήρξαν κάποια αλλοπρόσαλλα σφυρίγματα από τους διαιτητές που εκνεύρισαν τις δύο ομάδες, αλλά και την εξέδρα, με χαρακτηριστικότερη μία φάση όπου οι Νεοσμυρνιώτες χρεώθηκαν δύο αποβολές, έβγαλαν την άμυνα, στη συνέχεια όμως υποδείχθηκε κόντρα φάουλ και νέα αποβολή, την οποία αξιοποίησε τελικά ο Αντζελίνι.

Ο παίκτης παραπάνω αποτελούσε αθεράπευτη πληγή για τον Πανιώνιο, που είχε μόλις 2/7 στο πρώτο μισό του αγώνα, και τα πράγματα χειροτέρεψαν, με τρεις χαμένες επιθέσεις στο πρώτο τετράλεπτο της τρίτης περιόδου. Δύο σπουδαίες αποκρούσεις του Γαλανίδη κράτησαν για λίγο τους “κυανέρυθρους” κοντά στο σκορ, αλλά δύο διαδοχικά γκολ από Ασταρίτα και Λαπένα έδωσαν σημαντικό πλεονέκτημα στη Σαβόνα (7-4), ίσως στην πιο κρίσιμη στιγμή του αγώνα.

Ωστόσο οι παίκτες της ελληνικής ομάδας βρήκαν τα ψυχολογικά αποθέματα να μειώσουν σε 7-6 με πέναλτι του Μιράλη. Ο 37χρονος Αντζελίνι “απάντησε” άμεσα, εκμεταλλευόμενος την αποβολή του Κοκκινάκη και “πάγωσε” ξανά τη Νέα Σμύρνη, αλλά οι παίκτες του Μάκη Βολτυράκη δεν το έβαλαν κάτω. Μετά την τρίτη και οριστική αποβολή του Σμιθ, 5’39” πριν τη λήξη, ο Κοκκινάκης μείωσε σε 8-7 και ο Παπαδόγκωνας ισοφάρισε μέσα σε αποθέωση, 1’51” πριν τη λήξη, μετά την οριστική αποβολή και του Τζιάκοπο.

Στην επόμενη επίθεση της Σαβόνα ο Γαλανίδης έδειξε την απειρία του και υπέπεσε σε… άχρηστο πέναλτι πάνω στον Αϊκάρντι, δίνοντας την ευκαιρία στον Γιάνοβιτς να ξαναδώσει προβάδισμα στην ομάδα του. Ο Πανιώνιος σκόραρε για τρίτη σερί φορά στον παίκτη παραπάνω (πάλι με τον Κοκκινάκη να παίρνει την μπάλα ως δεύτερος φουνταριστός), αλλά το 9-9 δεν έμελλε να αλλάξει στα τελευταία 51 δευτερόλεπτα, παρότι και οι δύο ομάδες έχασαν από μία κόντρα, ενώ το τελευταίο σουτ του Χατζηγούλα υπό πίεση δεν είχε τύχη.

H διακύμανση του σκορ: 0-1 Αντζελίνι (κόντρα), 0-2 Γιάνοβιτς (π.π.), 1-2 Θωμάκος (περιφέρεια), 2-2 Μιράλης (π.π.), 2-3 Αϊκάρντι (φουνταριστός), 3-3 Μπεριστιάνος (περιφέρεια), 3-4 Αντζελίνι (π.π.), 4-4 Μάζης (π.π.), 4-5 Γιάνοβιτς (περιφέρεια), 4-6 Ασταρίτα (π.π.), 4-7 Λαπένα (φουνταριστός), 5-7 Παπαδόγκωνας (π.π.), 6-7 Μιράλης (πέναλτι), 6-8 Αντζελίνι (π.π.), 7-8 Κοκκινάκης (π.π.), 8-8 Παπαδόγκωνας (π.π.), 8-9 Γιάνοβιτς (πέναλτι), 9-9 Κοκκινάκης (π.π.)

Προφανώς ο Πανιώνιος γλίτωσε την ήττα, άλλωστε δεν πέρασε ποτέ μπροστά στο σκορ και έτσι ο πρώτος ευρωπαϊκός τίτλος του θα κριθεί στην Ιταλία και στο κολυμβητήριο “Κάρλο Τζιανέλι” της ιταλικής Ριβιέρας, την τετάρτη του Πάσχα (20/4). Η Σαβόνα διαθέτει έμπειρη και πολύ ικανή ομάδα και στην έδρα της είναι το μεγάλο φαβορί για να σηκώσει για δεύτερη φορά στην ιστορία της το LEN Trophy μετά το 2005.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 3-3, 1-2, 4-2 

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βολτυράκης): Μιράλης 2, Παπαδόγκωνας 2, Κοκκινάκης 2, Μάζης, Θωμάκος, Μπεριστιάνος.
ΣΑΒΟΝΑ (Μιστράντζελο): Γιάνοβιτς 3, Αντζελίνι 3, Αϊκάρντι, Ασταρίτα, Λαπένα.

Ο Πανιώνιος είχε 6/15 στον παίκτη παραπάνω, 1/1 πέναλτι και δύο γκολ από την περιφέρεια. Η Σαβόνα είχε 4/8 στον παίκτη παραπάνω, 1/1 πέναλτι, δύο γκολ από θέση φουνταριστού, ένα από την περιφέρεια και ένα στην κόντρα.

Διαιτητές: Ράντου Ματάκε (Ρουμανία), Νέναντ Πέρις (Κροατία)

Η εξέλιξη…


Λήξη του αγώνα


9-9 Ασίστ του Θωμάκου, άψογο τελείωμα του Κοκκινάκη, ισόπαλο το μεγάλο παιχνίδι


8-9 Με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Γιάνοβιτς, οι Ιταλοί παίρνουν εκ νέου το προβάδισμα


7-8 Γκολ από τον Κοκκινάκη!


6-8 Τρίτο τέρμα του Αγγελίνι στο παιχνίδι, στα δύο και πάλι η διαφορά


6-7 Ο Μιράλης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα…


5-7 Ο Παπαδόγκωνας από πλάγια θέση αριστερά, μείωσε για τους “κυανέρυθρους”


4-7 Εύκολο γκολ από τον Λαπένα, τρία τα γκολ της διαφοράς πλέον…


4-6 Ο Ασταρίτα δίνει προβάδισμα δύο πόντων στην ιταλική ομάδα…


4-5 Δεύτερο προσωπικό τέρμα του Γιάνοβιτς, με τη λήξη του πρώτου μέρους…


4-4 Ασίστ του Θωμάκου, επιτυχημένη τελική προσπάθεια από τον Μάζη, ισοπαλία ξανά…


3-4 Δεύτερο προσωπικό τέρμα του Αγγελίνι, ξανά μπροστά οι Ιταλοί…


3-3 Μακρινό σουτ του Μπεριστιάνου, η μπάλα στα δίχτυα. Και πάλι στα ίσια το παιχνίδι…


2-3 Ο Αϊκάρντι εκμεταλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας του Πανιωνίου και έδωσε ξανά το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους


2-2 Στην 5η προσπάθειά του προς τα αντίπαλα δίχτυα, ο Μιράλης ισοφαρίζει για την ελληνική ομάδα…


Τέλος πρώτου 8λέπτου…


1-2 Με ένα πολύ δυνατό σουτ ο Θωμάκος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και μείωσε για τον Πανιώνιο


0-2 Ο Γιάνοβιτς με ένα πολύ όμορφο γκολ έδωσε προβάδισμα δύο γκολ στους Ιταλούς


Δοκάρι! Στην αμέσως επόμενη επίθεση ο Πανιώνιος θα μπορούσε να ισοφαρίσει όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι


0-1 O Aγγελίνι πολύ νωρίς έβαλε μπροστά την ιταλική ομάδα…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.