Με Χρύσανθο από… χρυσάφι η Βουλιαγμένη έκανε το 1-1 στους τελικούς του πόλο

Με τον Άντονι Χρύσανθο ν’ αποκρούει τρία πέναλτι και να κατεβάζει τα ρολά στον Λαιμό, η Βουλιαγμένη νίκησε τον Ολυμπιακό με 9-8 στα πέναλτι (κ.α 6-6) και ισοφάρισε σε 1-1 την σειρά των τελικών του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης.

Με τον Άντονι Χρύσανθο ν’ αποκρούει τρία πέναλτι και να κατεβάζει τα ρολά στον Λαιμό, η Βουλιαγμένη νίκησε τον Ολυμπιακό με 9-8 στα πέναλτι (κ.α 6-6) και ισοφάρισε σε 1-1 την σειρά των τελικών του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης.

Ήταν η πρώτη ήττα για τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα μετά από έξι ολόκληρα χρόνια.

Η Βουλιαγμένη ανέβασε την απόδοση της στα δύο τελευταία οκτάλεπτα, έπαιξε πολύ δυνατή άμυνα, το οδήγησε στο 6-6 και κατάφερε να στείλει το παιχνίδι στα πέναλτι.

Εκεί πιο ψύχραιμη και με τον Χρύσανθο ν’ αποκρούσει δύο πέναλτι σε εκτελέσεις των Γεννηδουνιά και Γούνα και τον Φουντούλη να στέλνει το δικό του στο δοκάρι πήρε μια σπουδαία νίκη και έφερε την σειρά στα ίσια. 

Το επόμενο παιχνίδι θα είναι το Σάββατο (25/5) στον Πειραιά στις 17.30.

Οι δύο ομάδες μπήκαν νευρικά στο πρώτο οκτάλεπτο  με αρκετά λάθη και την κατοχή ν’ αλλάζει συνεχώς. Η Βουλιαγμένη ήταν εκείνη που πανηγύρισε πρώτη με γκολ του Μπάσιτς στον παίκτη παραπάνω. Οι ερυθρόλευκοι έσφιξαν την άμυνα τους και κατάφεραν αν και ξεκίνησαν με 1/3 στον παίκτη παραπάνω να σκοράρουν δύο φορές με πλεονέκτημα, πρώτα με τον Μυλωνάκη και στην συνέχεια με τον Μπούσλιε.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο οι ερυθρόλευκοι μπήκαν πάλι δυνατά κι έκαναν το 1-3 με ωραίο σουτ του Φουντούλη στην κλειστή γωνία. Λίγο αργότερα ο Φουντούλης κέρδισε πέναλτι που εκτέλεσε ο ίδιος αλλά ο Χρύσανθος μπλόκαρε εντυπωσιακά. Μάλιστα ο Φουντούλης στην άμυνα υπέπεσε στην συνέχεια στην δεύτερη ποινή του, κάτι που είχε συμβεί νωρίτερα και με τον Γεννηδουνιά. Η Βουλιαγμένη σκόραρε στον παίκτη παραπάνω με τον Γιουβέτση για το 2-3, αλλά οι ερυθρόλευκοι απάντησαν με τον ίδιο τρόπο με γκολ του Μουρίκη ένα δευτερόλεπτο πριν το τέλος του δευτέρου οκταλέπτου.

Στο τρίτο οκτάλεπτο και πάλι οι ομάδες έδειξαν νευρικότητα με πολλές λάθος πάσες. Η Βουλιαγμένη με πολύ ωραία προσπάθεια του Σολανάκη έκανε το 3-4. Όμως ο Ολυμπιακός απάντησε με ωραίο σουτ του Μυλωνάκη στον παίκτη παραπάνω για το 3-5. Οι γηπεδούχοι μείωσαν εκ νέου σε 4-5 με προσωπικό γκολ του Αφρουδάκη που γύρισε ωραία πάνω στον Μυλωνάκη και εκτέλεσε τον Πάβιτς. Αυτό ήταν και το σκορ του τρίτου οκταλέπτου μιας και το σουτ του Γεννηδουνιά στο τέλος απέκρουσε ωραία ο Χρύσανθος.

Στο ξεκίνημα του τελευταίου οκταλέπτου η Βουλιαγμένη συνέχισε να είναι πολύ καλύτερη. Δυνατή αμυντικά βρήκε τις λύσεις στην επίθεση και αφού πρώτα ισοφάρισε με τον Μπάσιτς στην συνέχεια πέρασε για πρώτη φορά μπροστά με γκολ του Τίγκα για το 6-5. Ο Ολυμπιακός με πέναλτι που κέρδισε ο Αργυρόπουλος από τον Χρύσανθο και εκτέλεσε ο Γούνας έκανε το 6-6. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ μιας και καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να σκοράρει στις τελευταίες της επιθέσεις.

Ο αγώνας οδηγήθηκε στην διαδικασία των πέναλτι κι εκεί με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Άντονι Χρύσανθο που απέκρουσε δύο, η Βουλιαγμένη νίκησε με 9-8 και ισοφάρισε την σειρά των τελικών σε 1-1.

Οι εκτελέσεις των πέναλτι:

Γεννηδουνιάς, απέκρουσε ο Χρύσανθος
Αφρουδάκης 1-0
Μπούσλιε 1-1
Μπάσιτς 2-1
Γούνας απέκρουσε ο Χρύσανθος
Τίγκας απέκρουσε ο Πάβιτς
Μυλωνάκης 2-2
Σολανάκης 3-2
Φουντούλης δοκάρι.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 1-2, 2-1, 2-1

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ: Άντονι, Μπάσιτς 2, Καλογερόπουλος, Γκιουβέτσης 1, Κουρούβανης Ν., Γούβης, Αφρουδάκης 1, Μπούχα, Ποντικέας, Καπετανάκης, Τίγκας 1, Σολανάκης 1, Κουρούβανης Δ., Χριστοφορίδης, Τσαταλιός.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ζερδεβάς, Μυλωνάκης 2, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς, Φουντούλης 1, Νικολαϊδης, Δερβίσης, Μπούσλιε 1, Μουρίκης 1, Γούνας 1, Αργυρόπουλος, Ομπράντοβιτς, Γαλανόπουλος, Χαλυβόπουλος.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.