«Με πονάει που δεν αποχαιρετήσαμε τον θρύλο Γιόζιπ, όπως του άξιζε» (video)

Λίγα 24ωρα μετά την συγκλονιστική πορεία του Ολυμπιακού στο Final-8 του LEN Champions League, ο Γιάννης Φουντούλης ανοίγει την καρδιά του στην κάμερα των καναλιών Novasports και μιλά για όσα έζησε στο Ανόβερο, για τον θρύλο Γιόζιπ Πάβιτς, αλλά και για τον μέλλον του.

Λίγα 24ωρα μετά την συγκλονιστική πορεία του Ολυμπιακού στο Final-8 του LEN Champions League, ο Γιάννης Φουντούλης ανοίγει την καρδιά του στην κάμερα των καναλιών Novasports και μιλά για όσα έζησε στο Ανόβερο, για τον θρύλο Γιόζιπ Πάβιτς, αλλά και για τον μέλλον του.

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας εξηγεί τι τον πόνεσε περισσότερο μετά τη χαμένη ευκαιρία των «ερυθρόλευκων» να ανέβουν για δεύτερη διαδοχική φορά στην κορυφή της Ευρώπης, στάθηκε στον χαρακτήρα που έβγαλε ξανά ο Ολυμπιακός, υποκλίθηκε στον κόσμο του συλλόγου, δήλωσε ευγνώμων που ήταν συμπαίκτης του Πάβιτς και αναφέρθηκε στο μέλλον του.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιάννη Φουντούλη στην κάμερα των καναλιών Novasports: 

«Είχαμε μία σπουδαία παρουσία στο Final-8. Όταν φτάνεις τόσο κοντά σε κάτι τόσο ιστορικό είναι δύσκολο να δεχτείς και να είσαι ικανοποιημένος με τη δεύτερη θέση, παρόλο που το Κύπελλο χάθηκε στις λεπτομέρειες και ήταν τόσο σπουδαίο αυτό το τριήμερο για την ομάδα μας. Το συναίσθημα είναι πολύ ιδιαίτερο αυτή τη στιγμή. Έχουν συμβεί πολλά πράγματα μαζί. Σίγουρα θα θέλαμε να δώσουμε την απόλυτη χαρά στον κόσμο που ήρθε να μας δει και να μας στηρίξει, αλλά κυρίως για εμένα με πονάει πιο πολύ το γεγονός πως δεν θα χαιρετήσουμε έναν φίλο μας, έναν θρύλο του αθλήματος έτσι όπως του αξίζει. Κυρίως αυτό το συναίσθημα με “πνίγει”».

Για τον χαρακτήρα που βγάζει ο Ολυμπιακός στα παιχνίδια και αν θα άλλαζε κάτι
: «Το μόνο που θα άλλαζα θα ήταν να προσπαθήσω να δώσω ακόμη περισσότερα. Η ομάδα υπερέβαλε εαυτό. Σε ένα τριήμερο παίξαμε τρία πολύ δύσκολα παιχνίδια. Ειδικά στον δεύτερο ημιτελικό δώσαμε πολύ παραπάνω από αυτό που είχαμε. Σε μία ημέρα ήταν πολύ δύσκολο να επανέλθουμε πλήρως σωματικά και τα αποθέματα ενέργειας είχαν μειωθεί σημαντικά. Είχαμε δύσκολο δρόμο για να φτάσουμε στο Κύπελλο. Νομίζω, όπως είπες και εσύ, ότι η ομάδα ανεξάρτητα πως είναι δείχνει χαρακτήρα. Το ότι επιστρέψαμε από τρία γκολ και φτάσαμε στο να κριθεί ένα Κύπελλο στο σουτ, ενώ σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού δεν ήμασταν αυτοί που έχουμε συνηθίσει, δείχνει πολλά για τη δυναμική της ομάδας μας».

Για τη στήριξη του κόσμου και αν τους βοήθησε: «Η στιγμή που μπαίνεις να παίξεις και λες “που θα βρω τις δυνάμεις να το κάνω;” και κοιτάς την κερκίδα και βλέπεις τόσο κόσμο να σε στηρίζει, να είναι δίπλα σου και ως δια μαγείας το μυαλό δίνει δύναμη στο σώμα να συνεχίσει και να υπερβάλει εαυτό. Το έχω ξαναπεί ότι όλες οι ομάδες έχουν λαό που τις βοηθάει και τις στηρίζει, αλλά για τον κόσμο του Ολυμπιακού και για τη στήριξη που έχει λάβει αυτό το τμήμα δεν υπάρχουν λόγια. Τους είμαστε ευγνώμωνες και να ξέρουν ότι ανεξάρτητα αν φτάνουμε σε τίτλους, όπως είπαμε και χθες στο σύνθημα της νίκης, αγωνιζόμαστε και γι αυτούς».

Για το αν προσπάθησαν να αλλάξουν γνώμη στον Πάβιτς: «Ο Γιόζιπ δεν είναι άνθρωπος που αλλάζει εύκολα μια απόφαση που έχει πάρει. Εκείνος ξέρει καλύτερα από όλους. Δείχνει πολλά για τον χαρακτήρα του και για το πως ένας αθλητής είναι ο κορυφαίος στον κόσμο, αποδεκτός από όλους και επιλέγει να σταματήσει. Τι να του πεις και τι να του αλλάξεις τη γνώμη; Γνωρίζει εκείνος καλύτερα και εμείς του είμαστε ευγνώμωνες για αυτά τα τέσσερα υπέροχα χρόνια που ήταν εδώ μαζί μας».

Για το μέλλον του και το ενδιαφέρον της Φερεντσβάρος: «Είναι λίγο περίπλοκη και περίεργη η κατάσταση για να μιλήσουμε γι’ αυτό. Είναι αλήθεια ότι αρκετό καιρό πριν με είχε πλησιάσει η συγκεκριμένη ομάδα. Η ζωή μερικές φορές τα φέρνει όχι τόσο ωραία, όσο τα περιμένεις. Λίγο τα περιπλέκει τα πράγματα. Είμαι σε μία κατάσταση που δεν μπορώ να έχω ξεκάθαρη εικόνα στο μυαλό μου. Σίγουρα ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα μου και η λέξη αγάπη δεν εκφράζει αυτά που νιώθω για αυτή την ομάδα και για τους συμπαίκτες μου. Δεν ξέρω πως θα έρθουν τα πράγματα. Οι επόμενες ημέρες που θα ηρεμήσουμε θα δείξουν τι θα συμβεί». 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.