Αφρουδάκης: «Πλάνο ή αποχωρώ»

Κίνητρο, ήτοι πλάνο τετραετίας για το «χτίσιμο» της νέας εθνικής ομάδας ζήτησε ο Χρήστος Αφρουδάκης, μετά την ήττα της εθνικής πόλο από την Αυστραλία και τον αποκλεισμό της από τα προημιτελικά.
Δημοσίευση: 06/08/2012 - 16:37

Κίνητρο, ήτοι πλάνο τετραετίας για το «χτίσιμο» της νέας εθνικής ομάδας ζήτησε ο Χρήστος Αφρουδάκης, μετά την ήττα της εθνικής πόλο από την Αυστραλία και τον αποκλεισμό της από τα προημιτελικά. Μάλιστα, ο 28χρονος περιφερειακός, τον οποίο ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου «έχρισε» ηγέτη της νέας εθνικής, άφησε ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο να σταματήσει τη διεθνή καριέρα του.

«Θα ζυγίσω την κατάσταση, θα δω πώς είναι τα πράγματα γενικότερα στην υδατοσφαίριση και πώς θα χτιστεί η νέα ομάδα. Αν δεν μπουν από την αρχή οι βάσεις, αν δεν υπάρξει ένα πλάνο τετραετίας, και πας όπως πήγαμε εμείς την προηγούμενη τετραετία, αλλά αντί άλλων, καλύτερα να μείνουμε έξω για να απογοητευόμαστε κιόλας», υπογράμμισε ο πολίστας της Βουλιαγμένης.

Οσο για το μέλλον της εθνικής ομάδας; «Η εθνική δεν τελειώνει ποτέ, όπως δεν τελείωσε το 2008, όπως δεν τελείωσαν οι γυναίκες που αποκλείστηκαν από τους Ολυμπιακούς. Στον αθλητισμό κανείς δεν έχει συμβόλαιο με την επιτυχία. Πρέπει να προχωρήσουμε και ιδιαίτερα οι νεότεροι πρέπει να σηκώσουν το κεφάλι ψηλά, γιατί μπορούμε να ξαναχτίσουμε αυτή την ομάδα και να φτάσουμε σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο».