Χατζηθεοδώρου: «Σταματάω το πόλο!»

Την αποχώρησή του, όχι μόνο από την εθνική, αλλά και συνολικά από το πόλο, ανακοίνωσε ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου μετά τη λήξη του αγώνα με την Αυστραλία και τον αποκλεισμό από τα προημιτελικά.
Δημοσίευση: 06/08/2012 - 16:26

Την αποχώρησή του, όχι μόνο από την εθνική, αλλά και συνολικά από το πόλο, ανακοίνωσε ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου μετά τη λήξη του αγώνα με την Αυστραλία και τον αποκλεισμό από τα προημιτελικά. «Κατά 99% σταματάω το πόλο αλλά θα μείνω κοντά, είτε από κάποιο πόστο είτε απλά παρακολουθώντας την εθνική ομάδα».

«Όταν επέστρεφα στην εθνική περίμενα να προκριθούμε στους Ολυμπιακούς και να ζήσω για τέταρτη φορά στην καριέρα μου αυτή την μαγεία, με τη νεότερη φουρνιά των συναθλητών μου. Όταν πια πήραμε την πρόκριση, το μοναδικό που ονειρευόμουν ήταν να έχω το φινάλε που επιθυμούσα, να προκριθούμε στην οκτάδα και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γινόταν. Δυστυχώς το όνειρο δεν πραγματοποιήθηκε. Αυτά συμβαίνουν στον αθλητισμό, προχωράμε με το κεφάλι ψηλά. Εγώ προσωπικά ποτέ δεν έχω σκύψει το κεφάλι. Όταν πέφτεις πρέπει να σηκωθείς και αυτό πρέπει να κάνουν τα νεότερα παιδιά, που μένουν πίσω και θα είναι οι άξιοι συνεχιστές αυτής της ομάδας. Κάνουν τεράστια προσπάθεια, αλλά θα πρέπει να προσπαθήσουν διπλά και τριπλά για να ξανανεβάσουν την εθνική εκεί που της αξίζει», είπε ο 36χρονος πρώην αρχηγός του Ολυμπιακού, που τόνισε ότι δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στους νέους παίκτες, αλλά και στον προπονητή:

«Όπως μας έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης η παλιότερη φρουρά, τεράστιοι αθλητές και προσωπικότητες όπως ο Μαυρωτάς, ο Γιαννόπουλος, ο Βολτυράκης και έδωσαν τη σκυτάλη σε επίσης τεράστιους αθλητές όπως ο Γιώργος Αφρουδάκης, ο Βλοντάκης, ο Θωμάκος, ο Μάζης, εγώ, ο Δεληγιάννης, έτσι κι εμείς δίνουμε τη σκυτάλη σε μία νέα φουρνιά παικτών με μοναδικό ταλέντο, ενθουσιασμό και όρεξη για δουλειά. Ισως χρειάζονται δουλειά στον τομέα του χαρακτήρα και στην αυτοπεποίθηση. Εχουν τεράστιες δυνατότητες που ίσως ακόμη να μην τις ξέρουν», είπε ο Χατζηθεοδώρου και στη συνέχεια «έχρισε» ηγέτη της νέας εθνικής τον Χρήστο Αφρουδάκη, τον οποίο χαρακτήρισε μοναδικό παίκτη. Και η συμβουλή του στους διαδόχους του; «Να μην τους καταβάλει το άγχος ότι πρέπει από την επόμενη ημέρα να αποδείξουν τι αξίζουν».

Ο Χατζηθεοδώρου έσταξε μέλι και για τον Ντράγκαν Αντριτς: «Στις επιτυχίες κανείς δεν ρωτάει αν ο προπονητής είχε μερίδιο. Στις αποτυχίες όλοι ρωτάνε μήπως φταίει ο προπονητής. Δεν φταίει ο προπονητής, έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να προετοιμάσει την ομάδα. Ολοι μαζί χάνουμε, όλοι μαζί κερδίζουμε. Προσωπικά θα κρατήσω την απίστευτη συνεργασία που είχα με τον κ. Αντριτς, τον οποίο ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου έδωσε. Εχοντας συνεργαστεί στο παρελθόν με τους κορυφαίους προπονητές στον κόσμο, μπορώ να πω ότι τον συγκαταλέγω στους κορυφαίους. Να σεβαστούμε έναν άνθρωπο που προέρχεται από την κορυφαία σχολή του πόλο και που έχει δοθεί πραγματικά σε αυτή την ομάδα. Ανθρωπος είναι, μπορεί να έκανε και κάποια λάθη, αλλά δεν πρέπει να γίνουν σπασμωδικές κινήσεις».