Περιμένουν το χιαστί οι Μορφέσης και Αβραμίδου

Οι Γιώργος Μορφέσης και Άλκηστις Αβαμίδου υπογράμμισαν πως η προσοχή της εθνικής γυναικών στρέφεται στον χιαστί αγώνα για τα προημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου.

Οι Γιώργος Μορφέσης και Άλκηστις Αβαμίδου υπογράμμισαν πως η προσοχή της εθνικής γυναικών στρέφεται στον χιαστί αγώνα για τα προημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου. Τόσο ο Έλληνας ομοσπονδιακός τεχνικός, όσο και η Ελληνίδα παίκτρια τόνισαν πως η νίκη επί της Κούβας τόνωσε την ψυχολογία της ομάδας, ενώ θέλουν μια ακόμα εύκολη νίκη και κόντρα στο Καζακστάν, προκειμένου να δείξουν πως ξεπέρασαν την βαριά ήττα από την Ισπανία, στην πρεμιέρα του τουρνουά.

Αρχικά, ο Γιώργος Μορφέσης δήλωσε: “Φυσικά, τα παιχνίδια με την Κούβα και το Καζακστάν είναι παιχνίδια που δεν μπορείς να δείς κάτι, όμως ο προπονητής πάντα μπορεί να δει κάτι. Είδαμε το βίντεο του αγώνα με την Ισπανία, συζητήσαμε κάποια πράγματα. Έχουμε καταλάβει όλοι ποια ήταν η απόδοσή μας σ’ εκείνο το παιχνίδι, ποια ήταν τα λάθη μας, τα είδαμε και είπαμε ότι πρέπει να δείξουμε αντίδραση. Πλέον, έχουμε καλύτερη άποψη για το τι έφταιξε και ήρθε αυτή η βαριά ήττα. Έχουμε επίγνωση των πραγμάτων, ξέρουμε που βρισκόμαστε. Είμαστε όμως και μια ομάδα που έχει εμπειρία σε Παγκόσμια πρωταθλήματα και Ευρωπαϊκά και στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο μας για όλους. Και το έχω πει από την αρχή ότι αυτή είναι μια χρονιά κομβική. Όποιος δεν το έχει καταλάβει έχει κάνει λάθος. Περιμένουμε, πλέον, να δούμε τον αντίπάλο για το παιχνίδι της οκτάδας (που μάλλον θα είναι η Κίνα) εφόσον διαλέξαμε αυτόν τον δρόμο είμαστε επικεντρωμένοι και θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο πιο έτοιμοι γίνεται”.

Από την πλευρά της, η Αβραμίδου υπογράμμισε: “Δε νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε κάτι για τον αγώνα με τη Κούβα. Σίγουρα κάτι μάθαμε. Στον αγώνα με την Ισπανία θα γυρίσω για να πω ότι δεν ήταν καθόλου αντιπροσωπευτικό αυτό το 4-14. Καλώς ή κακώς ξεκινήσαμε με ένα ντέρμπι, ίσως αν είχαμε ξεκινήσει με ένα πιο εύκολο παιχνίδι να είχαμε πάρει λίγο τα πάνω μας, να είχαμε μπει λίγο πιο ομαλά στο Παγκόσμιο, δυστυχώς όμως αυτό δεν συνέβη. Προσωπικά ήμουν σοκαρισμένη από αυτή την ήττα. Πιστεύω όμως ότι μπορούμε να σηκωθούμε. Σίγουρα αυτή η ήττα θα μας κάνει καλό, είδαμε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα, ότι θέλει πολλή δουλειά, ότι πρέπει σε κάθε παιχνίδι να δίνεις το 100%, ότι πρέπει σε κάθε παιχνίδι να μπαίνεις με πάθος, με θέληση και να τα δίνεις όλα, κι αν χάσεις δεκτό, Και μας ταρακούνησε πάρα πολύ. Τα δύο παιχνίδια, με την Κούβα και το Καζακστάν, θα είναι μια καλή προετοιμασία για τη συνέχεια, θα μας βοηθήσουν να ανέβουμε ψυχολογικά γιατί μετά από αυτή την ήττα -που επαναλαμβάνω δεν είναι αντιπροσωπευτική των δυνατοτήτων των δυο ομάδων- χρειαζόμαστε μια ψυχολογική τόνωση. Αν ανέβει η ψυχολογία μας η ομάδα μπορεί να πετύχει πολλά στο παγκόσμιο και να φτάσει ψηλά. Μπροστά μας έχουμε έναν αγώνα νοκ άουτ για την οκτάδα (χιαστί) με πιθανή αντίπαλο την Κίνα. Δε θα τον χαρακτήριζα εύκολο, θα μπορούσε να ήταν και πιο εύκολο , θα τον χαρακτήριζα βατό. Είναι ένα παιχνίδι που αν δείξουμε την απαραίτητη σοβαρότητα η ομάδα μας δεν χάνει ποτέ. Αν δεν μπεις με τη θέληση και το πάθος για νίκη θα έχεις πρόβλημα”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.