Κατώτερη των περιστάσεων η εθνική

Η εθνική γυναικών γνώρισε τη συντριβή 15-5 από τις ΗΠΑ στον προημιτελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου και έχασε την ευκαιρία να προκριθεί στα ημιτελικά, διεκδικώντας ένα μετάλλιο.

Η εθνική γυναικών γνώρισε τη συντριβή 15-5 από τις ΗΠΑ στον προημιτελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου και έχασε την ευκαιρία να προκριθεί στα ημιτελικά, διεκδικώντας ένα μετάλλιο. Αν και το έργο των διεθνών ήταν από την αρχή δύσκολο, η εμφάνιση κόντρα στις Αμερικανίδες ήταν τέτοια, που δεν άφησε περιθώρια για κάτι παραπάνω στο συγκεκριμένο ματς. Οι ΗΠΑ παραμένουν αήττητες από το 2013 σε αγώνα νοκ άουτ, ενώ έχουν κατακτήσει τα τελευταία χρόνια, δυο χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 και του 2016 και δυο χρυσά μετάλλια στα παγκόσμια πρωταθλήματα του 2015 και 2017. 

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα κληθεί πλέον να παλέψει για την κατάκτηση της πέμπτης θέσης και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να βελτιώσει αισθητά την απόδοσή του. Οι παίκτριες του Γιώργου Μορφέση μπήκαν νωθρά στην αναμέτρηση και αυτό έδωσε την ευκαιρία στις Αμερικανίδες να προηγηθούν με 4-0 και ουσιαστικά να πάρουν σαφές προβάδισμα νίκης. 

Η ελληνική ομάδα προσπάθησε να παρουσιάσει αντίδραση στο δεύτερο οκτάλεπτο, όμως οι Αμερικανδίες είχαν πάρει ψυχολογία και δε δυσκολεύτηκαν να αυξήσουν τη διαφορά στα έξι γκολ (8-2). Ο αγώνας στο δεύτερο μέρος είχε μετατραπεί σε τυπική διαδικασία, με τις ΗΠΑ να κρατούν άνετα το προβάδισμά τους, να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και να φτάσουν σε μια άνετη νίκη. 

Πλέον, η εθνική θα αντιμετωπίσει τον ηττημένο του ζευγαριού Ρωσία-Αυστραλία για να διεκδικήσει την πρόκρισή της στο ματς, της πέμπτης θέσης του τουρνουά. 

Τα οκτάλεπτα:

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΗΠΑ (Κρικόριαν): Λόγκαν, Μούσελμαν 4, Σάιντμαν 1, Φάταλ 1, Χάουτσαϊλντ, Στέφενς 1, Χαραλαμπίδη 1, Νέσχουλ 1, Φίσερ Α. 2, Γκιλκράιστ 1, Φισερ Μ. 2, Γουίλιαμς 1, Τζόνσον

Ελλάδα (Μορφέσης): Σταματοπούλου, Τσουκαλά, Μπενέκου, Ελευθεριάδου 2, Πάτρα, Αβραμίδου 1, Ασημάκη, Χυδηριώτη, Κότσια, Νίνου, Πλευρίτου, Ξενάκη 2, Κοτσιώνη


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.