Δύσκολη αποστολή για τη Βουλιαγμένη

Στο Βελιγράδι βρίσκεται από την Τετάρτη (11/9) η ανδρική ομάδα υδατοσφαίρισης της Βουλιαγμένης, εν όψει της συμμετοχής της στον 4ο όμιλο της Β΄ προκριματικής φάσης του Champions League.

Με οδηγό την περσινή επιτυχία στο Χέρτσεγκ Νόβι, όταν είχε καταφέρει να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση, η Βουλιαγμένη θα δώσει τη μάχη για τις δύο προνομιούχες θέσεις, αντιμετωπίζοντας κατά σειρά την κροατική Γιάντραν Σπλιτ (Παρασκευή 13/9, 21:45), τη γαλλική Πεΐ Ντ΄ Ε (Σάββατο 14/9, 21:45) και τον «οικοδεσπότη» Ερυθρό Αστέρα (Κυριακή 15/9, 12:45).

Στην αποστολή του ΝΟΒ συμπεριλαμβάνονται τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας, ο Μαυροβούνιος φουνταριστός Νίκολα Βούκσεβιτς και ο διεθνής τερματοφύλακας Παναγιώτης Τζωρτζάτος. Τη 13άδα της Βουλιαγμένης απαρτίζουν οι Χρήστος Αφρουδάκης, Κωνσταντίνος Γούβης, Κυριάκος Ποντικέας, Άντριγια Μπάσιτς, Νίκολα Βούκσεβιτς, Κωνσταντίνος Γκιουβέτσης, Παναγιώτης Τζωρτζάτος, Στάθης Καλογερόπουλος, Νίκος Κουρούβανης, Παύλος Δήμου, Μιχάλης Τσαταλιός, Μάνος Ανδρεάδης και Γιώργος Παπανικολάου.

Σε ό,τι αφορά τους αντιπάλους, λογικό φαβορί είναι η Γιάντραν Σπλιτ, η οποία πέρυσι πέρασε από τα προκριματικά και συμμετείχε στη φάση των ομίλων, όπου μάλιστα έπαιξε με τον Ολυμπιακό (ηττήθηκε 13-7 στον Πειραιά και 8-3 στην Κροατία). Με ηγέτη τον πολύπειρο Κροάτη διεθνή Άντζελο Σέτκα, αλλά και αρκετούς ακόμη αξιόλογους πολίστες όπως ο Ρίνο Μπούριτς, ο Ζβόνιμιρ Μπούτιτς και ο Ιβάν Ζόβιτς, μοιάζει να έχει τον πρώτο λόγο.

Στη φάση των ομίλων του περσινού Champions League μετείχε (με wild card) και ο Ερυθρός Αστέρας, ο οποίος όμως γνώρισε 14 ήττες σε ισάριθμους αγώνες και φέτος υποχρεώνεται να δώσει προκριματικά, αφού η LEN του αφαίρεσε την κάρτα ελεύθερης συμμετοχής. Ξεκίνησε από τον Α΄ προκριματικό γύρο, απ’ όπου πέρασε ως πρώτος, με τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, μεταξύ αυτών και επί του Απόλλωνα Σμύρνης (11-7).

Ο βετεράνος Νίκολα Ράτζεν, παλιός γνώριμος των Ελλήνων φιλάθλων (με θητεία σε Ολυμπιακό και Χίο), επέστρεψε στην πατρίδα του και είναι ο αρχηγός της ομάδας, αλλά το μεγάλο αστέρι των Σέρβων κάθεται στην άκρη του πάγκου και είναι ο θρυλικός Ιγκόρ Μιλάνοβιτς, ένας από τους κορυφαίους πολίστες όλων των εποχών, αλλά και επιτυχημένος προπονητής, με τον οποίο η Παρτιζάν κατέκτησε το 2011 το τελευταίο ευρωπαϊκό τρόπαιό της.

Ο παράγοντας έδρα δίνει προβάδισμα πρόκρισης στον Ερυθρό Αστέρα, καθιστώντας πιο δύσκολο το έργο της Βουλιαγμένης. Η Πεΐ Ντ΄ Ε, στο ρόστερ της οποίας ξεχωρίζει το όνομα του Ισπανού πρώην άσου του Ολυμπιακού, Άλμπερτ Εσπανιόλ, είναι θεωρητικά η πιο αδύναμη ομάδα του γκρουπ, έχοντας προκριθεί ως τρίτη του ομίλου της από τον Α΄ προκριματικό γύρο.

Σημειώνεται ότι οι πρώτες δύο ομάδες του ομίλου, πέραν του ότι προκρίνονται στον Γ΄ προκριματικό (όπου σχηματίζονται τέσσερα ζευγάρια και δίνουν διπλούς αγώνες), εξασφαλίζουν την ευρωπαϊκή συνέχειά τους, καθώς οι ηττημένοι του τελευταίου προκριματικού συνεχίζουν στο Euro Cup. 

Το πρόγραμμα του 4ου ομίλου:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/9
20:00 Ερυθρός Αστέρας–Πεΐ Ντ΄ Ε
21:45 Βουλιαγμένη–Γιάντραν Σπλιτ

ΣΑΒΒΑΤΟ 14/9
20:00 Ερυθρός Αστέρας–Γιάντραν Σπλιτ
21:45 Πεΐ Ντ΄ Ε-Βουλιαγμένη

ΚΥΡΙΑΚΗ 15/9
11:00 Γιάντραν Σπλιτ-Πεΐ Ντ΄ Ε
12:45 Ερυθρός Αστέρας–Βουλιαγμένη

Τις ίδιες ημέρες διεξάγονται και οι άλλοι τρεις όμιλοι της Β΄ προκριματικής φάσης. Ο 1ος όμιλος διεξάγεται στην Οραντέα της Ρουμανίας, με τη συμμετοχή της ομώνυμης ομάδας, της ιταλικής Μπρέσια, της ισπανικής Μπαρτσελόνα και της Λοκομοτίβ Τιφλίδας από τη Γεωργία. Η πολύ ισχυρή ουγγρική Όρβοσι φιλοξενεί στη Βουδαπέστη τον 2ο όμιλο, όπου μετέχουν ακόμη οι ρωσικές Ντιναμό Μόσχας και Σίντεζ Καζάν και η γερμανική Πότσνταμ.

Ο 3ος όμιλος, τέλος, θα διεξαχθεί στην Τεράσα της Ισπανίας, με τη συμμετοχή της τοπικής ομάδας, της ρουμανικής Στεάουα (όπου αγωνίζονται οι Μάριος Καπότσης και Μανόλης Σολανάκης), της σερβικής Σάμπατς και της γαλλικής Στρασμπούρ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.