Απόλλων και Πανιώνιος τίμησαν τις ρίζες τους

Την κοινή καταγωγή τους τίμησαν ο Απόλλων και ο Πανιώνιος, σε μία πολύ όμορφη εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Σεράφειου κολυμβητηρίου.

Την κοινή καταγωγή τους τίμησαν ο Απόλλων και ο Πανιώνιος, σε μία πολύ όμορφη εκδήλωση που φιλοξενήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (25/9) στις εγκαταστάσεις του Σεράφειου κολυμβητηρίου, η οποία έγινε με αφορμή την επέτειο της καταστροφής της Σμύρνης και ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του εθνομάρτυρα Μητροπολίτη Χρυσόστομου.

Το «παρών» έδωσε και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με φιλικό αγώνα προπονητικού χαρακτήρα μεταξύ των ομάδων υδατοσφαίρισης των δύο συλλόγων.

«Η εκδήλωση αποτελεί παράδειγμα για όλες τις ομάδες, καθώς αποδεικνύεται ότι μπορούμε να συνδυάσουμε το αθλητικό δρώμενο μαζί με τη μνήμη και το κοινωνικό. Η ιστορία, η μνήμη, η παράδοση, μπορούν να έχουν συνέχεια μέσα από τον αθλητισμό και αυτό είναι κάτι που εμείς ως χώρα πρέπει να το καλλιεργήσουμε», ανέφερε στον χαιρετισμό του ο κ. Μαυρωτάς και συμπλήρωσε: «Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα γιορτής και η χαρά η δική μου είναι μεγαλύτερη, διότι είναι δύο σωματεία που θα πρωταγωνιστήσουν φέτος στην Α1 στο άθλημα που υπηρέτησα όλα αυτά τα χρόνια, στο πόλο. Προσπάθειες όπως αυτές του Απόλλωνα και του Πανιωνίου είναι τα καλά παραδείγματα και ιδίως αυτό που έχει κάνει ο Απόλλων τα τελευταία χρόνια, νομίζω ότι βάζει ψηλά τον πήχη για τις νεότερες ομάδες και το πώς πρέπει να επενδύσουν στο πόλο, το οποίο έχει να προσφέρει πολλά στη χώρα μας».

Σε ρόλο συντονιστή της βραδιάς βρισκόταν ο διευθυντής των τμημάτων υδατοσφαίρισης του Απόλλωνα Σμύρνης, Θοδωρής Μπερδές, ο οποίος αποκάλυψε μεταξύ άλλων το όνειρο του Πολύβιου Αφρουδάκη να γίνει ο ίδιος αγώνας μεταξύ της «ελαφράς ταξιαρχίας» και των «κυανέρυθρων» στη Σμύρνη. «Το όνειρο θα γίνει πραγματικότητα, ώστε και οι νεότεροι να γνωρίσουν τις πατρίδες των παππούδων τους», υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος του Πανιωνίου Γυμναστικού Συλλόγου Σμύρνης, Άρης Μισαηλίδης, ανέφερε: «Δύο ιστορικοί σύλλογοι, ο Απόλλων και ο Πανιώνιος, στην ίδια μυθική πόλη. Ο καθένας με τη διαδρομή και τις επιτυχίες του. Και οι δύο άφησαν το στίγμα τους. Ήρθε η καταστροφή και όλοι νόμιζαν ότι και οι δύο θα χαθούν, αλλά η πίστη δεν έλειψε ποτέ από αυτούς τους γίγαντες της ελληνικής ιδέας και το θαύμα έγινε. Οι ξεριζωμένοι ήρθαν στην Αθήνα και, όχι μόνο δεν σταμάτησαν τη δράση τους, αλλά συνέχισαν να δημιουργούν και να χαρίζουν επιτυχίες. Όταν συναντιούνται ο Πανιώνιος με τον Απόλλωνα, αυτό σίγουρα φανερώνει υγεία και το μεγαλείο των δύο συλλόγων». 

Ο πρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου Απόλλων Σμύρνης, Παναγιώτης Καταβέλος, είπε από την πλευρά του: «Με την παρουσία των δύο συλλόγων στη Σμύρνη ανυψώθηκε ο πολιτισμός και ο αθλητισμός. Η σημερινή εκδήλωση έχει να κάνει με το να τιμήσουμε τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο. Μια προσωπικότητα η οποία πρέπει να προκαλεί ρίγη σε όλους τους Έλληνες. Με σπουδαίο κοινωνικό κι εθνικό έργο. Πιστεύω ότι αποτελεί την ελάχιστη τιμή να γνωρίσουμε το έργο του εθνοϊερομάρτυρα Χρυσοστόμου Σμύρνης, διότι αν δεν γνωρίζεις την ιστορία σου δεν μπορείς να προχωρήσεις μπροστά».

Τον αγώνα που ακολούθησε (και στον οποίο δεν κρατήθηκε σκορ) παρακολούθησαν τα παιδιά από τα τμήματα υποδομής των δύο συλλόγων, αλλά και οργανωμένοι φίλοι των δύο ομάδων, που κάθησαν δίπλα-δίπλα απλώνοντας μάλιστα και τα πανό τους. Την μπάλα για το πρώτο σπριντ έριξε στο νερό ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.