Εύκολη νίκη για τις Νεάνιδες

Την 5η θέση θα διεκδικήσει η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των νεανίδων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, καθώς νίκησε εύκολα τη Γαλλία με 9-2.

Την 5η θέση θα διεκδικήσει η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των νεανίδων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αφού συνήρθε από την ήττα από τη Ρωσία και τον αποκλεισμό από την 4άδα και εύκολα τη Γαλλία με 9-2, στο κολυμβητήριο του ΕΑΚ Βόλου (θέσεις 5-8).

Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει πλέον τη Σερβία (Κυριακή 8/9, 11.30), η οποία έκαμψε με 15-13 την αντίσταση της Σλοβακίας, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι με αυτή τη σημερινή νίκη επί της Γαλλίας εξασφαλίζει την απευθείας συμμετοχή της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νεανίδων της FINA (U18), που θα γίνει του χρόνου τον Σεπτέμβριο στο Ισραήλ (πέρασαν απευθείας οι έξι πρώτες του Ευρωπαϊκού, αλλά πιθανότατα θα πάνε κι άλλες από Ευρώπη).

Τα κορίτσια του Κώστα Δήμου επιβλήθηκαν με σχετική άνεση της Γαλλίας (που σκόραρε το πρώτο της από τα 2 γκολ στα μέσα του τρίτου οκτάλεπτου), στηριζόμενες κυρίως στην πολύ καλή άμυνα και έχοντας κορυφαίας την Ελευθερία Φουντωτού (4 γκολ), πετυχαίνοντας τη δεύτερη νίκη απέναντι στις «τρικολόρ» σε αυτή τη διοργάνωση, καθώς στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, στον Α’ Όμιλο, είχαν επιβληθεί με 15-5.

Αξιοσημείωτο στον συγκεκριμένο αγώνα ότι η Ελλάδα έχασε τρία πέναλτι με τις Φουντωτού, Τσιμάρα και Νίνου, αλλά αυτό φυσικά δεν είχε συνέπειες.

Η Ελλάδα είχε 3/6 π.π., 0/3 πέναλτι, 2 φουνταριστό, 4 περιφέρεια. Η Γαλλία είχε 1/3 π.π., 1 περιφέρεια.

Οκτάλεπτα: 0-1, 0-3, 1-4, 1-1

Γαλλία: Μπουλουκμπασί Σ., Νταλουίν, Μαργκερίτ Τιφέν, Μπουλουκμπασί Κ., Μπαριέρ, Μπενλεκμπίρ, Χασιαουί, Ερτό, Βερνό 2, Καντάν, Άντρες, Ραντοσιάβλιεβιτς, Ομπέρ.

Ελλάδα (Κώστας Δήμου): Μαυρωτά, Καϊάφα, Μουστακαρία, Ξανθοπούλου, Φουντωτού 4, Τσιμάρα, Νίνου 1, Μπόβαλη, Τορνάρου, Μπιτσάκου 2, Τριχά 1, Χέλμη 1, Καρύτσα.

Η Ελευθερία Φουντωτού ήταν εκ των κορυφαίων στο ματς της εθνικής μας ομάδας με τη Γαλλία, για τις θέσεις 5-8 (σ.σ. η Ελλάδα θα διεκδικήσει την 5η θέσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος την Κυριακή) και πρώτη σκόρερ με τέσσερα γκολ. Η νεαρή διεθνής του Ολυμπιακού, στις δηλώσεις της μετά τον αγώνα, μιλάει για την ψυχολογία της ομάδας μετά τον αποκλεισμό από την 4άδα, επιθυμεί να κλείσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με την καλύτερη εικόνα τη διοργάνωση και τονίζει ότι αυτά τα κορίτσια έχουν πολλές πιθανότητες για μεγάλες διεθνείς διακρίσεις στο μέλλον.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της: «Προσπαθήσαμε να ξεπεράσουμε τον αποκλεισμό από την 4άδα και να ανεβάσουμε την ψυχολογία μας, όσο δύσκολο κι αν ήταν, γιατί μας στενοχώρησε πολύ. Προσπαθήσαμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και σε αυτό το παιχνίδι, αμυντικά πήγαμε καλά, στην επίθεση δεν βγήκαν κάποια πράγματα και δεν ήμασταν το ίδιο καλοί όπως στο πρώτο παιχνίδι της διοργάνωσης με τις Γαλλίδες. Θα διορθώσουμε κάποια πράγματα στον αυριανό τελευταίο μας αγώνα κόντρα στη Σερβία ώστε να κλείσουμε με μια καλή εικόνα. Η ομάδα αυτή έχει μέλλον για μεγάλες διακρίσιες στο εγγύς μέλλον, διότι στη σύνθεσή της υπάρχουν πολύ νέα κορίτσια. Πιστεύω ότι αξίζαμε και σε αυτή τη διοργάνωση ένα μετάλλιο, αλλά είμαι σίγουρη όιτι αυτή η ομάδα θα πάει πολύ ψηλά στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του χρόνου, αλλά και στο επόμενα Ευρωπαϊκό. Σίγουρα θα έχουμε σπουδαία διεθνή διάκριση κάποια στιγμή. Ναι, προσωπικά είχα καλές στιγμές στο σημερινό παιχνίδι με τη Γαλλία, αλλά σημασία έχει η ομάδα, η οποία δεν ήταν ακόμα σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Είναι ευχάριστο που με τη νίκη αυτή σιγουρέψαμε τη συμμετοχή μας στο Παγκόσμιο που θα γίνει του χρόνου στο Ισραήλ».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.