Πέρασε την Ισπανία και “βλέπει” μετάλλιο η εθνική

Ένα ονειρικό εξάλεπτο και η μεγάλη εμφάνιση της Μαρίνας Κοτσιώνη “έστειλαν” την εθνική υδατοσφαίρισης νέων γυναικών στους “4” του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, που διεξάγεται στο Φουντσάλ της Πορτογαλίας.

Ένα ονειρικό εξάλεπτο και η μεγάλη εμφάνιση της Μαρίνας Κοτσιώνη “έστειλαν” την εθνική υδατοσφαίρισης νέων γυναικών στους “4” του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, που διεξάγεται στο Φουντσάλ της Πορτογαλίας. 

Το συγκρότημα του Στέφανου Λέανδρου επιβλήθηκε στον προημιτελικό 10-8 της Ισπανίας και πλέον διεκδικεί με αξιώσεις μετάλλιο.

Αντίπαλος της “γαλανόλευκης” στον αυριανό (14/9, 22:00 ώρα Ελλάδας) ημιτελικό θα είναι η Ρωσία, που συνέτριψε 18-11 την Ουγγαρία. Στο άλλο ζευγάρι θα αναμετρηθούν η Ιταλία, που πέτυχε μεγάλη νίκη επί των ΗΠΑ με 9-8, και η Ολλανδία, που επικράτησε δύσκολα της Κίνας με 8-6.

Η ελληνική ομάδα έκανε ένα εκπληκτικό ξέσπασμα στην πρώτη περίοδο, μετατρέποντας το αρχικό 1-1 σε 6-1! Η εξαιρετική άμυνα και η επιθετική ευχέρεια της Μαρίας Μυριοκεφαλιτάκη και της Ελένης Ελληνιάδη δημιούργησαν εικόνα επιβολής της εθνικής, που από κει κι έπειτα έπρεπε να διαχειριστεί το προβάδισμα. Οι Ισπανίδες, όμως, “ανέβασαν στροφές”, βρήκαν λύσεις στην επίθεση και “ροκάνισαν” τη διαφορά, πλησιάζοντας σε 9-8 στα μέσα του τρίτου οκταλέπτου. Οι καθοριστικές αποκρούσεις της Μαρίνας Κοτσιώνη κράτησαν την εθνική μπροστά στο σκορ και στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου η Ελληνιάδη “έγραψε” το 10-8. Η Ελληνίδα τερματοφύλακας συνέχισε να πιάνει… τα πάντα (συνολικά κατέγραψε 16 αποκρούσεις!), η Ντίεθ σημάδεψε το δοκάρι σε πέναλτι, 1΄54΄΄ πριν τη λήξη, και η εθνική κράτησε ως το τέλος και πανηγύρισε μία πολύ μεγάλη νίκη.

Τα οκτάλεπτα: 6-1, 3-4, 0-3, 1-0

Η σύνθεση της εθνικής: Κοτσιώνη, Κατσιμπρή, Λούδη, Ελληνιάδη 4, Πρωτοπαπά, Μαστρόκαλου, Νίνου, Μυριοκεφαλιτάκη 3, Κοκκινάκη, Δούλη 1, Κοντονή 1, Κανετίδου 1, Αρχοντάκη.

Για την Ισπανία σκόραραν οι Αρόνες 3, Αμορός, Εσπιναγκόσα, Βελάγιος, Θουρίτα, Άλβαρεθ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.