Πάνω από 500.000 ιστορικές ηχογραφήσεις χάθηκαν στην πυρκαγιά των Universal Studios

Περίπου 500.000 πρωτότυπες ηχογραφήσεις καλλιτεχνών, όπως οι Nirvana, Mary J Blige, Snoop Dogg και Aretha Franklin καταστράφηκαν σε πυρκαγιά στα Universal Studios το 2008, αποκαλύπτεται σε δημοσίευμα στο The New York Times Magazine. Παρ’ όλο που η είδηση της φωτιάς καλύφθηκε εκτενώς από τα ΜΜΕ εκείνη την εποχή, η έκταση της ζημίας ήταν άγνωστη στο κοινό...

Περίπου 500.000 πρωτότυπες ηχογραφήσεις καλλιτεχνών, όπως οι Nirvana, Mary J Blige, Snoop Dogg και Aretha Franklin καταστράφηκαν σε πυρκαγιά στα Universal Studios το 2008, αποκαλύπτεται σε δημοσίευμα στο The New York Times Magazine.

Παρ’ όλο που η είδηση της φωτιάς καλύφθηκε εκτενώς από τα ΜΜΕ εκείνη την εποχή, η έκταση της ζημίας ήταν άγνωστη στο κοινό καθώς η Universal Media Group υποβάθμισε την καταστροφή, για να αποφευχθεί η αντίδραση των καλλιτεχνών και η δημόσια αποδοκιμασία, υποστηρίζοντας ότι στη φωτιά στον χώρο αποθήκευσης ηχογραφήσεων καταστράφηκαν μόνον αντίγραφα παλαιότερων χρόνων.

«Στην πυρκαγιά αναμφισβήτητα χάθηκε μια τεράστια μουσική κληρονομιά» αναφέρεται σε εσωτερική αποτίμηση του 2009, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Μεταξύ άλλων καταστράφηκαν αυθεντικές ηχογραφήσεις των πρώτων εμφανίσεων της Aretha Franklin, το έργο του Chuck Berry για το Chess Records και οι περισσότερες από τις ηχογραφήσεις του John Coltrane στη συλλογή Impulse Records.

Άγνωστα κομμάτια των Nirvana, R.E.M., Τζάνετ Τζάκσον, Sondgarden, Beck, Eminem, Nine Inch Nails και πολλών άλλων εκτιμάται ότι χάθηκαν στις φλόγες.

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.