Πηνελόπη Τσιάλα: «Τα έργα μου έχουνε πάντα έξαρση συναισθημάτων και υμνούν τον έρωτα και και τη φιλία»

Η Αγγελική είναι ένα καλό, αγαθό και ρομαντικό κορίτσι, που όμως αλλάζει εντελώς όταν έρχεται αντιμέτωπη με μιαν εσχάτη προδοσία. Όταν λοιπόν από άσχημο, χοντρό και ασήμαντο κοριτσάκι γίνεται μια πανέμορφη, πετυχημένη και διάσημη ντίβα, την οποία ποθούν όλοι οι άντρες, αποφασίζει να πάρει εκδίκηση από αυτόν που την πλήγωσε ανεπανόρθωτα στο παρελθόν, που δεν είναι άλλος από τον...

Η Αγγελική είναι ένα καλό, αγαθό και ρομαντικό κορίτσι, που όμως αλλάζει εντελώς όταν έρχεται αντιμέτωπη με μιαν εσχάτη προδοσία. Όταν λοιπόν από άσχημο, χοντρό και ασήμαντο κοριτσάκι γίνεται μια πανέμορφη, πετυχημένη και διάσημη ντίβα, την οποία ποθούν όλοι οι άντρες, αποφασίζει να πάρει εκδίκηση από αυτόν που την πλήγωσε ανεπανόρθωτα στο παρελθόν, που δεν είναι άλλος από τον εφηβικό της έρωτα. Το σχέδιό της είναι άψογο και εκείνη πλημμυρίζεται από ικανοποίηση βλέποντάς το να πετυχαίνει με το παραπάνω. Δεν ξέρει όμως ότι η εκδίκηση είναι μια καυτή πέτρα που την πετάς και καίγεσαι και ο ίδιος. Δεν ξέρει επίσης ότι ο έρωτάς της γι’ αυτόν τον άντρα δεν έχει ακόμα σβήσει. Ούτε φυσικά ότι η ζωή τον έχει ήδη τιμωρήσει.

Η Πηνελόπη Τσιάλα είναι 21 ετών και φοιτήτρια Φιλολογίας στη Φιλοσοφική Αθηνών. Μικρή έγραφε ιστοριούλες και παραμύθια και στο γυμνάσιο στράφηκε στην ποίηση. Στην πρώτη λυκείου, έγραψε το πρώτο της διήγημα, το οποίο εκπροσώπησε το σχολείο της σε καλλιτεχνικό διαγωνισμό. Μεγαλώνοντας, έγραψε κι άλλα διηγήματα, μέχρι που έφτασε στα 20 της χρόνια να γράψει την “Αγγελική μορφή”, που είναι η πρώτη που εκδίδει. Επίσης, παρακολουθεί μαθήματα τραγουδιού και το όνειρό της είναι, εκτός από συγγραφέας, να γίνει και ηθοποιός.

Τι είναι εκείνο που σε ωθεί να γράφεις;

Με ωθεί να γράφω το ότι με βομβαρδίζουν εκεί που κάθομαι ιστορίες, διάλογοι, περιγραφές προσώπων και συναισθημάτων, χαρακτήρες, κόσμοι διαφορετικοί και νιώθω πως όλα αυτά πρέπει πάση θυσία να τα μεταφέρω στο χαρτί, δε γίνεται αλλιώς. Η άλλη κινητήρια δύναμή μου που μου δίνει ώθηση είναι ο πόνος, τα αρνητικά συναισθήματα και οι απογοητεύσεις που βιώνω. Αυτά απογειώνουν την έμπνευσή μου, γιατί με βοηθάνε να περιγράφω το πώς βιώνουν οι ήρωες τις αντιξοότητες. Και ήρωας χωρίς αντιξοότητες δεν είναι ήρωας βιβλίου γιατί διαβάζοντας ένα βιβλίο γεμάτο ευτυχία σε παίρνει ο ύπνος. Επίσης, η επαναστατικότητα που μου προσδίδει το νεαρό της ηλικίας μου. Γιατί ως νέα ονειρεύομαι έναν καλύτερο κόσμο και αυτό που ονειρεύομαι το εκφράζω μέσα από τη λογοτεχνία αφού δεν μπορώ να το δημιουργήσω στην πραγματικότητα. Ακόμη, σε αυτήν την κοινωνία που πάσχει από έλλειψη ανθρωπιάς, που περνάνε κρίση αξίες όπως η αγάπη, η φιλία, η ανιδιοτέλεια, ο σεβασμός, η ελευθερία, η ισότητα και η αξιοκρατία και που είναι πλημμυρισμένη από υποκρισία διπροσωπία, κοινωνικό ρατσισμό, ζηλοφθονία και ανταγωνισμό έχω την ανάγκη να διαβιβάζω μέσα από τα έργα μου ορισμένα ανθρωπιστικά και κοινωνικά μηνύματα. Γι’ αυτό και στην Αγγελική μορφή έχω κάνει νύξη για το bullying και τις άσχημες συμπεριφορές που βιώνει ενδεχομένως κάποιος που δεν πληρεί τις προδιαγραφές ωραίας εμφάνισης, καθώς και για το πώς μπορεί κάποιος να καταπολεμήσει τους εσωτερικούς του δαίμονες. Τέλος, γράφω γιατί μία ζωή δε μου φτάνει μόνο και γράφοντας ζω κατά κάποιον τρόπο και τις ζωές των ηρώων μου.

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι για εσένα να καταφέρεις να “εκφράσεις” τη σκέψη σου πάνω σε ένα κομμάτι χαρτί;

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.