Lemon: Μια παράσταση πάνω σε ferry και σε λιμενοβραχίονα

H oμάδα Experimento συνεχίζει το ερευνητικό της ταξίδι ανάμεσα στη στεριά και τη θάλασσα παρουσιάζοντας την ιστορία του θρυλικού πιανίστα 1900. Η site-specific παράσταση, που θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο του 2019 στο Μπάγκειον στην Αθήνα, περιοδεύει κυρίως σε μη αμιγώς θεατρικούς χώρους. «Θέατρο υπάρχει όπου υπάρχουν θεατές» σύμφωνα με τους Experimento...

H oμάδα Experimento συνεχίζει το ερευνητικό της ταξίδι ανάμεσα στη στεριά και τη θάλασσα παρουσιάζοντας την ιστορία του θρυλικού πιανίστα 1900. Η site-specific παράσταση, που θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο του 2019 στο Μπάγκειον στην Αθήνα, περιοδεύει κυρίως σε μη αμιγώς θεατρικούς χώρους.

«Θέατρο υπάρχει όπου υπάρχουν θεατές» σύμφωνα με τους Experimento, οι οποίοι έχουν διασκευάσει το γνωστό θεατρικό μονόλογο του διάσημου Ιταλού συγγραφέα για 2 ηθοποιούς. Σε συνέχεια των παραστάσεών τους εν πλω σε ferry, σε καρνάγιο, σε συσκευαστήριο ενός κτήματος λεμονιών, αυτή τη φορά το Lemon θα βρει το σκηνικό του χώρου πάνω σε αγκυροβολημένο ferry στο Λιμάνι του Πόρου στις 20 & 21 Ιουλίου, ενώ στις 26 Ιουλίου ο λιμενοβραχίονας στην παραλία του Λουτρακίου θα μετατραπεί στο ατμόπλοιο Βιρτζίνιαν χαρίζοντας μία ξεχωριστή εμπειρία στους θεατές.

Σε διασκευή-σκηνοθεσία Γεωργίας Τσαγκαράκη, ο ηθοποιός και πιανίστας Μελαχρινός Βελέντζας (Χιλιαεννιακόσια) και ο ηθοποιός Γιώργος Δρίβας (Τιμ Τούνυ) χρησιμοποιούν όλα τους τα εκφραστικά μέσα για να αφηγηθούν -παρέα με το πιάνο-μαγικό κουτί της παράστασης- την απίστευτη ιστορία του θρυλικού πιανίστα σε μία παράσταση γεμάτη ενέργεια, μουσική κι έντονο ρυθμό. Το γέλιο διαδέχεται τη συγκίνηση και η λύπη τη χαρά σε αυτό το πρωτότυπο ταξίδι ανάμεσα στη στεριά και τη θάλασσα φέρνοντας στην επιφάνεια το εύθραυστο της ανθρώπινης ύπαρξης. 

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.