«Τα Κόκκινα Παπούτσια»: Το θρυλικό μιούζικαλ των Μάικλ Πάουελ και Έμερικ Πρεσμπέργκερ

Το 1948, το σκηνοθετικό δίδυμο των Μάικλ Πάουελ και Έμερικ Πρεσμπέργκερ, επαναπροσδιορίζουν τα όρια του Σινεμά και ειδικά του είδους των Μιούζικαλ, με την ταινία «Τα Κόκκινα Παπούτσια». 71 χρόνια μετά, θα έχουμε την ευκαιρία να την απολαύσουμε και πάλι στην μεγάλη οθνόνη, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, στο πλαίσιο του 9ου Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας. «Η σύλληψη...

Το 1948, το σκηνοθετικό δίδυμο των Μάικλ Πάουελ και Έμερικ Πρεσμπέργκερ, επαναπροσδιορίζουν τα όρια του Σινεμά και ειδικά του είδους των Μιούζικαλ, με την ταινία «Τα Κόκκινα Παπούτσια». 71 χρόνια μετά, θα έχουμε την ευκαιρία να την απολαύσουμε και πάλι στην μεγάλη οθνόνη, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, στο πλαίσιο του 9ου Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας.

«Η σύλληψη των Πάουελ και Πρεσμπέργκερ για τη διασκευή στα «Κόκκινα Παπούτσια» είναι ανεπανάληπτη. Ειλικρινά είναι η πιο όμορφη τεχνικολόρ ταινία που γυρίστηκε ποτέ! Ένα από τα αληθινά θαύματα στην Ιστορία του Σινεμά.» – Μάρτιν Σκορσέζε

Ο αυταρχικός ιμπρεσάριος Μπόρις Λερμοντόφ του ομώνυμου θιάσου, απαιτεί από τους συνεργάτες του απόλυτη αφοσίωση στην τέχνη τους αλλά και σε αυτόν τον ίδιο. Κάτω από αυτήν την αυστηρή καθοδήγηση, η νεαρή αριστοκρατικής καταγωγής μπαλαρίνα Βίκυ Πέιτζ βρίσκεται με την πρώτη της μόλις πρωταγωνιστική εμφάνιση να γνωρίζει τεράστια επιτυχία.

Χορεύει τον κεντρικό ρόλο στην παράσταση – μεταφορά του παραμυθιού του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, «Τα Κόκκινα Παπούτσια», με την οποία τα Μπαλέτα Λερμοντόφ κάνουν μια εξαιρετικά επιτυχημένη πρεμιέρα στο Μόντε Κάρλο. Υπό την μέθη της επιτυχίας και της ειδυλλιακού τοπίου, η Βίκυ ερωτεύεται τον Τζούλιαν, τον νεαρό συνθέτη της μουσικής στα «Κόκκινα Παπούτσια».

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.