Από το Μεξικό στις Νύχτες Πρεμιέρας: «Midnight Family» για την κρίση της υγειονομικής περίθαλψης


Σε αποκλειστικότητα παρουσιάζουμε στο Tvxs.gr ένα από τα σημαντικότερα ντοκιμαντέρ της κινηματογραφικής σοδειάς του 2019. Πρόκειται για το βραβευμένο «Midnight Family» του Λουκ Λορέντζεν, που θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στο επετειακό 25ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας και το οποίο εξελίσσεται με φόντο...
Δημοσίευση: 19/07/2019 - 08:49

Σε αποκλειστικότητα παρουσιάζουμε στο Tvxs.gr ένα από τα σημαντικότερα ντοκιμαντέρ της κινηματογραφικής σοδειάς του 2019. Πρόκειται για το βραβευμένο «Midnight Family» του Λουκ Λορέντζεν, που θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στο επετειακό 25ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας και το οποίο εξελίσσεται με φόντο την κρίση της υγειονομικής περίθαλψης στο Μεξικό.

Στην πόλη του Μεξικού, το κράτος παρέχει λιγότερα από 45 ασθενοφόρα με τον πληθυσμό να φτάνει τα 9 εκατομμύρια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την άνθηση μιας παρα-βιομηχανίας, με ασθενοφόρα τα οποία διαχειρίζονται άνθρωποι με ελάχιστη έως καθόλου εκπαίδευση ή πιστοποιητικά.

Η οικογένεια Οχόα (Ochoa) διαχειρίζεται ένα τέτοιο ιδιωτικό - κερδοσκοπικό ασθενοφόρο, χωρίς όμως τις απαραίτητες πιστοποιήσεις. Αν και βιοπορίζονται από την συγκεκριμένη παρα-βιομηχανία, προσπαθούν παράλληλα να αποφύγουν να καλύπτουν τις οικονομικές τους ανάγκες, από ανθρώπους που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Image removed.

Όταν κατά τη διάρκεια μια επιχείρησης, οι διεφθαρμένες δυνάμεις της αστυνομίας πιέζουν την οικογένεια να νομιμοποιήσει την επιχείρησή τους, η οικογένεια Οχόα, υπο το βάρος της άθλιας οικονομικής της κατάστασης, ωθείται σε αμφισβητούμενες πρακτικές, παρά το γεγονός ότι συνεχίζει να προσφέρει ουσιαστικές ιατρικές υπηρεσίες σε έκτακτες ανάγκες.


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr