Νέες Ταινίες: Ο Χρυσός Φοίνικας των Καννών με «Το Βλέμμα του Όρσον Γουέλς»


Η νέα Κινηματογραφική Εβδομάδα, μας υποδέχεται με οκτώ καινούργιες ταινίες να κυκλοφορούν στις Αίθουσες. Ξεχωρίζουν, το αριστουργηματικό «Κλέφτες Καταστημάτων» του Χιροκάζου Κόρε-Έντα, βραβευμένο με τον Χρυσό Φοίνικα των Καννών, αλλά και το ντοκιμαντέρ, «Το Βλέμμα του Όρσον Γουέλς». Προβάλλονται επίσης, η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Ρομέν Γαβρά, «Ο Κόσμος Σου Ανήκει», με τον...
Δημοσίευση: 06/12/2018 - 10:49

Η νέα Κινηματογραφική Εβδομάδα, μας υποδέχεται με οκτώ καινούργιες ταινίες να κυκλοφορούν στις Αίθουσες. Ξεχωρίζουν, το αριστουργηματικό «Κλέφτες Καταστημάτων» του Χιροκάζου Κόρε-Έντα, βραβευμένο με τον Χρυσό Φοίνικα των Καννών, αλλά και το ντοκιμαντέρ, «Το Βλέμμα του Όρσον Γουέλς».

Προβάλλονται επίσης, η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Ρομέν Γαβρά, «Ο Κόσμος Σου Ανήκει», με τον Βενσάν Κασέλ και την Ιζαμπέλ Ατζανί, καθώς επίσης και ο «Υποψήφιος» του Τζέισον Ράιτμαν, με πρωταγωνιστή τον Χιου Τζάκμαν. Αναλυτικά:

«Ο Κόσμος Σου Ανήκει» (Le Monde est à Toi / The World is Yours - 2018) του Ρομέν Γαβράς (Γαλλία)

Η τελευταία μπίζνα ενός εμπόρου ναρκωτικών, που ονειρεύεται να αποσυρθεί από τον υπόκοσμο, πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο όταν εμπλέκονται σ’ αυτήν οι πιο κοντινοί του άνθρωποι: η αγαπημένη του, ο φυλακόβιος πρώην πεθερός του, που παθαίνει εμμονή με τους Illuminati και η απαιτητική του μητέρα. Μια απολαυστική γκαγκστερική ταινία - ή ίσως παρωδία του είδους - από τον νέο εικονοκλάστη του Γαλλικού Σινεμά και γιου του Κώστα Γαβρά, ο οποίος μας κλείνει το μάτι θυμίζοντας ήδη με τον τίτλο της ταινίας την πιο σημαντική σκηνή του «Σημαδεμένου» του Μπράιαν Ντε Πάλμα. Η δεύτερη σκηνοθετική δουλειά του Ρομέν Γαβράς είναι ένα διασκεδαστικό heist movie με τους Βενσάν Κασέλ, Ιζαμπέλ Ατζανί, Καρίμ Λεκλού και Φρανσουά Ντεμιέν, στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr