«Ανισότητες, νεοφιλελευθερισμός και ευρωπαϊκή ενοποίηση: Προοδευτικές απαντήσεις»

Το κομβικό κοινωνικό ζήτημα της τεράστιας αύξησης των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων στο νεοφιλελεύθερο παγκοσμιοποιημένο χρηματοπιστωτικό καπιταλισμό της εποχής μας πραγματεύεται ο συλλογικός τόμος του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς, με τίτλο, «Ανισότητες, νεοφιλελευθερισμός και ευρωπαϊκή ενοποίηση: Προοδευτικές απαντήσεις». Ο τόμος εξετάζει πολλά είδη και...

Το κομβικό κοινωνικό ζήτημα της τεράστιας αύξησης των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων στο νεοφιλελεύθερο παγκοσμιοποιημένο χρηματοπιστωτικό καπιταλισμό της εποχής μας πραγματεύεται ο συλλογικός τόμος του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς, με τίτλο, «Ανισότητες, νεοφιλελευθερισμός και ευρωπαϊκή ενοποίηση: Προοδευτικές απαντήσεις».

Ο τόμος εξετάζει πολλά είδη και διαστάσεις των ανισοτήτων και αναλύει τα αίτια και τις εκφάνσεις τους σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, αξιοποιώντας τη διεθνή θεωρία και έρευνα και την πολιτική συζήτηση και τις αντιπαραθέσεις γύρω από το ζήτημα, που απασχολεί πλέον όλους τους διεθνείς οργανισμούς και τις πολιτικές ελίτ παγκοσμίως. Κυρίως όμως ο τόμος αναδεικνύει τις ανισότητες και την καταπολέμησή τους, ως ένα από τα σημαντικότερα πολιτικά διακυβεύματα για τις προοδευτικές δυνάμεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη σήμερα, στην προσπάθειά τους να αναπτύξουν ένα εναλλακτικό ηγεμονικό σχέδιο απέναντι στην νεοφιλελεύθερη ευρωπαϊκή ενοποίηση και παγκοσμιοποίηση.

Το βιβλίο συγκεντρώνει 24 άρθρα Ελλήνων και ευρωπαίων προοδευτικών επιστημόνων και εισηγήσεις μελών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτών των ευρωομάδων της Αριστεράς και των Πρασίνων που συμμετείχαν στο Διεθνές Συνέδριο για τις Ανισότητες, που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς στην Αθήνα τον Νοέμβριο του 2017. Τα άρθρα και οι εισηγήσεις του τόμου οργανώνονται σε πέντε μέρη:

Απόσπασμα από το βιβλίο

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.