«1984»: 35 χρόνια από την πρεμιέρα του εφιαλτικά επίκαιρου φιλμ για τον Μεγάλο Αδερφό

Στις 10 Οκτωβρίου του 1984, πραγματοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο, η παγκόσμια πρεμιέρα της μόλις δεύτερης ταινίας του Υποψήφιου δύο φορές για Όσκαρ σκηνοθέτη, Μάικλ Ράντφορντ. Πρόκειται για το διαχρονικό «1984», βασισμένο στο ομώνυμο και θρυλικό βιβλίο του Τζορτζ Όργουελ. Τριάντα πέντε χρόνια μετά, ξαναβλέπουμε το εφιαλτικά επίκαιρο φιλμ. Το 1984, σ' έναν κόσμο που έχει διαιρεθεί σε...

Στις 10 Οκτωβρίου του 1984, πραγματοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο, η παγκόσμια πρεμιέρα της μόλις δεύτερης ταινίας του Υποψήφιου δύο φορές για Όσκαρ σκηνοθέτη, Μάικλ Ράντφορντ. Πρόκειται για το διαχρονικό «1984», βασισμένο στο ομώνυμο και θρυλικό βιβλίο του Τζορτζ Όργουελ. Τριάντα πέντε χρόνια μετά, ξαναβλέπουμε το εφιαλτικά επίκαιρο φιλμ.

Το 1984, σ’ έναν κόσμο που έχει διαιρεθεί σε τρεις πελώριες δικτατορίες μετά από έναν πυρηνικό πόλεμο, ο Ουίνστον Σμιθ, ένας Λονδρέζος που εργάζεται στο ξαναγράψιμο της ιστορίας σύμφωνα με την εκάστοτε κομματική γραμμή, βιώνει απαγορευμένα από το καθεστώς, συναισθήματα και σκέψεις.

Ο Σμιθ (Τζον Χαρτ), είναι ένας κυβερνητικός υπάλληλος και μέλος του κόμματος της Ωκεανίας, μίας από τις τρεις χώρες που είναι χωρισμένος πλέον ο πλανήτης – οι άλλες δύο είναι η Ευρασία και η Ανατολική Ασία.

Οι κοινωνικές τάξεις στην Ωκεανία διακρίνονται σε τρεις κατηγορίες: στα μέλη του εσωτερικού κόμματος, που ασκούν και τη διοίκηση της χώρας, στα μέλη του εξωτερικού κόμματος, που είναι κατά βάση οι κρατικοί υπάλληλοι και στους προλετάριους, οι οποίοι είναι απλά τα εργατικά χέρια της χώρας. Το κόμμα ασκεί την εξουσία έχοντας καταλύσει κάθε έννοια ελευθερίας.

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.