«Ενήλικοι στην Αίθουσα»: Με τη νέα ταινία του Γαβρά ολοκληρώνονται οι Νύχτες Πρεμιέρας


Η πολυαναμενόμενη νέα ταινία του Κώστα Γαβρά, «Ενήλικοι στην Αίθουσα» («Adults In The Room»), θα προβληθεί σε πανελλήνια πρεμιέρα, σήμερα το βράδυ (Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου) στην τελετή λήξης και απονομής των βραβείων του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας, παρουσία του σπουδαίου σκηνοθέτη και των συντελεστών της ταινίας. Πίσω από κλειστές πόρτες, μια...
Δημοσίευση: 28/09/2019 - 10:56

Η πολυαναμενόμενη νέα ταινία του Κώστα Γαβρά, «Ενήλικοι στην Αίθουσα» («Adults In The Room»), θα προβληθεί σε πανελλήνια πρεμιέρα, σήμερα το βράδυ (Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου) στην τελετή λήξης και απονομής των βραβείων του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας, παρουσία του σπουδαίου σκηνοθέτη και των συντελεστών της ταινίας.

Πίσω από κλειστές πόρτες, μια ανθρώπινη τραγωδία εξελίσσεται. Ένα παγκόσμιο θέμα, μια ιστορία ανθρώπων παγιδευμένων σε ένα απρόσωπο δίκτυο εξουσίας. Οι σκληροπυρηνικές συναντήσεις του Eurogroup επιβάλλουν στην Ελλάδα μια δικτατορία λιτότητας δίχως να νοιαστούν για την επιβίωση των Ελλήνων.

Μια κλειστοφοβική παγίδα δίχως διαφυγή ασκεί πίεση στους πρωταγωνιστές των διαπραγματεύσεων ώστε να προκαλέσει διχόνοια μεταξύ τους. Μια τραγωδία σύμφωνα με την αρχαία ελληνική έννοια όπου οι χαρακτήρες δεν είναι ούτε καλοί ούτε κακοί, αλλά καθοδηγημένοι από τις συνέπειες της δικής τους αντίληψης για το τι είναι σωστό να κάνουν.

Το «Ενήλικοι στην Αίθουσα» βασίζεται στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη με τίτλο «Ανίκητοι Ηττημένοι» και αφηγείται τις δύσκολες διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Ε.Ε. (Eurogroup), για τη διαχείριση της ελληνικής κρίσης χρέους στις αρχές του 2015.


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr