Πρεμιέρα για το «Nimic» του Γιώργου Λάνθιμου με τον Ματ Ντίλον

Έναν χρόνο μετά την «Ευνοούμενη» με τις δέκα Υποψηφιότητες για Όσκαρ, κι ενώ ήδη ετοιμάζει την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου «1280 Μαύρες Ψυχές» (Pop. 1280) του Τζιμ Τόμσον, ο Γιώργος...

Έναν χρόνο μετά την «Ευνοούμενη» με τις δέκα Υποψηφιότητες για Όσκαρ, κι ενώ ήδη ετοιμάζει την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου «1280 Μαύρες Ψυχές» (Pop. 1280) του Τζιμ Τόμσον, ο Γιώργος Λάνθιμος, παρουσιάζει την μικρού μήκους ταινία του «Nimic», με πρωταγωνιστή τον Ματ Ντίλον, ο οποίος επιστρέφει από την κόλαση του Λαρς φον Τρίερ και από «Το Σπίτι Που Έχτισε Ο Τζακ».

Ο Γιώργος Λάνθιμος προτείνει μία πιο εκλεπτυσμένη κι ανάλαφρη εκδοχή των δυστοπικών του αλληγοριών, παίζοντας με τους χαρακτήρες και τις προσωπικότητές τους. Το «Nimic» είναι ένα αποτελεσματικό θρίλερ, τοποθετημένο σ’ ένα αφιλόξενο, αποστειρωμένο περιβάλλον και μέσα από τη σήμα – κατατεθέν φορμαλιστική ματιά του σκηνοθέτη.

Η μοιραία συνάντηση ενός βιολοντσελίστα με μία άγνωστη γυναίκα στο μετρό θα έχει σημαντικές συνέπειες στη ζωή του, σε ένα μικρό σε διάρκεια, αλλά γοητευτικό στην αισθητική και τις ιδέες του φιλμ που παρουσίασε σχεδόν μυστικά τον προηγούμενο μήνα στο φεστιβάλ του Λοκάρνο, ο Γιώργος Λάνθιμος.

Το «Nimic» είναι ένα αίνιγμα που χωρά στον συμπυκνωμένο χρόνο μιας μικρού μήκους τον δημιουργικό «παραλογισμό» των ταινιών του Γιώργου Λάνθιμου και τον επιστρέφει στη σουρεαλιστική διαφυγή των συνεργασιών του με τον Ευθύμη Φιλίππου.

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.