«Μέχρι τη Θάλασσα»: Το νέο ντοκιμαντέρ του Μάρκου Γκαστίν


Ο καταξιωμένος και ιδιαίτερα αγαπητός ντοκιμαντερίστας, Μάρκος Γκαστίν («Δημοκρατία, ο Δρόμος του Σταυρού»), επιστρέφει με τη νέα του ταινία τεκμηρίωσης και στρέφει την κάμερα του στην κλινική Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης του ΚΑΤ, καταγράφοντας την...
Δημοσίευση: 17/09/2019 - 08:14

Ο καταξιωμένος και ιδιαίτερα αγαπητός ντοκιμαντερίστας, Μάρκος Γκαστίν («Δημοκρατία, ο Δρόμος του Σταυρού»), επιστρέφει με τη νέα του ταινία τεκμηρίωσης και στρέφει την κάμερα του στην κλινική Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης του ΚΑΤ, καταγράφοντας την καθημερινή πάλη των ασθενών. Το «Μέχρι τη Θάλασσα» (As far as the Sea), παρουσιάζεται σε πρώτη αθηναϊκή προβολή, στις 25ες Νύχτες Πρεμιέρας.

Ασθενείς που νοσηλεύονται, μετά από σοβαρά ατυχήματα, στην κλινική Φυσικής Αποκατάστασης του ΚΑΤ, προσπαθούν να σταθούν ξανά στα πόδια τους ή έστω να επανακτήσουν την αυτονομία τους. Ακολουθώντας την αγωνιώδη πάλη τους, η ταινία ερευνά ένα από τα βασικά διλήμματα της ανθρώπινης ύπαρξης: Ελπίδα ή Αποδοχή;

Την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στις 21:15, το 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας φιλοξενεί σε πρώτη αθηναϊκή προβολή, στον κινηματογράφο Δαναός 2, το νέο ντοκιμαντέρ του Μάρκου Γκαστίν: «Μέχρι τη Θάλασσα» (As far as the Sea - 2019). Η ταινία προβάλλεται στο πλαίσιο του τμήματος «Ελληνικά Ντοκιμαντέρ».

«Πριν από χρόνια, βρέθηκα ο ίδιος για δυο μήνες σ΄ ένα θάλαμο του ΚΑΤ» αναφέρει στο σημείωμά του ο σκηνοθέτης. «Ήταν μια από τις πιο έντονες και διδακτικές εμπειρίες που έζησα ποτέ. Έκανα την ταινία «Μέχρι τη Θάλασσα», για να μοιραστώ αυτή την εμπειρία με τον θεατή. Πιστεύω ότι έχει κι αυτός πολλά να νοιώσει, αλλά και πολλά να μάθει. Για τον εαυτό του, για την κοινωνία μας, για την ανθρώπινη κατάσταση. Μια ταινία με διακύβευμα, συγκρούσεις και κορυφώσεις, που θέλω να πιστεύω, θα τον κάνει να δει αλλιώς την αναπηρία και τους ανθρώπους που την αντιμετωπίζουν. Θα μπορούσε να ήταν κι αυτός...»
Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr