Τα ανθρώπινα δικαιώματα συναντούν το κινούμενο σχέδιο στο Animasyros

Ο «Πύργος» του Ματς Γκρόρουντ, η «Μηδενική Ανοχή» και το βραβευμένο με Goya, «Άλλη Μια Μέρα Ζωής», συνθέτουν μία τριάδα καταξιωμένων μεγάλου μήκους animation, τα οποία έχουν ως κοινό σημείο αναφορές τις ιστορίες πολέμου που διηγούνται. Πρόκειται για τρεις ταινίες κινουμένων σχεδίων που πραγματεύονται το ευαίσθητο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις οποίες θα έχουμε την ευκαιρία να...

Ο «Πύργος» του Ματς Γκρόρουντ, η «Μηδενική Ανοχή» και το βραβευμένο με Goya, «Άλλη Μια Μέρα Ζωής», συνθέτουν μία τριάδα καταξιωμένων μεγάλου μήκους animation, τα οποία έχουν ως κοινό σημείο αναφορές τις ιστορίες πολέμου που διηγούνται. Πρόκειται για τρεις ταινίες κινουμένων σχεδίων που πραγματεύονται το ευαίσθητο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις οποίες θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στο φετινό Animasyros.

Ταινίες Κινουμένων Σχεδίων από όλο τον κόσμο, διαγωνιστικά τμήματα, πανοράματα και αφιερώματα, ευφάνταστες συνεργασίες, εκπαιδευτικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, εκθέσεις και πάρτι, συνθέτουν το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros, το οποίο πραγματοποιείται για 12η χρονιά, από τις 18 έως και τις 22 Σεπτεμβρίου, σε επιλεγμένα μέρη της Σύρου, προσφέροντας στο κοινό τη δυνατότητα να γνωρίσει και να ταξιδέψει στον συναρπαστικό κόσμο του animation.

Έχοντας λάβει περισσότερες από 2.500 υποβολές συμμετοχών, η επιλογή του προγράμματος του Animasyros 12, φέρνει στο κοινό περισσότερες από 250 ταινίες, από περισσότερες από 30 χώρες, μεταξύ των οποίων, μερικές από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς, πολυβραβευμένες αλλά και νέα «διαμάντια», με συμμετοχή σε σημαντικά Φεστιβάλ όπως το Αννεσί, οι Κάννες, το Σάντανς, κ.ά., καταξιωμένων επαγγελματιών καθώς και της νέας γενιάς animator, από όλο τον κόσμο, και για όλα τα γούστα.

Φέτος ειδικά, πέρα από το ειδικό αφιέρωμα «AnimaGreen», πολλές από τις ταινίες σε όλες τις κατηγορίες θέτουν στο επίκεντρό τους σημαντικά κοινωνικά θέματα, τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες, όπως το μεταναστευτικό, τα εγκλήματα πολέμου και η παιδική δουλεία, δοσμένα μέσα από την τέχνη της εμψύχωσης.

Οι προβολές πραγματοποιούνται στο μαγευτικό θέατρο Απόλλων και στον κινηματογράφο Παλλάς, ενώ δεν λείπουν και οι υπαίθριες προβολές σε επίλεκτα σημεία της Σύρου, όπως η Πλατεία Μιαούλη και η πλατεία του Φοίνικα.

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.