Το Νέο Ελληνικό Σινεμά μέσα από 47 Ταινίες Μικρού Μήκους


Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας στηρίζοντας έμπρακτα το Ελληνικό Σινεμά, παρουσιάζει και φέτος, το Διαγωνιστικό Τμήμα Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους, βοηθώντας τους Έλληνες Σκηνοθέτες να βρουν τον δρόμο τους προς τη μεγάλη οθόνη και να συναντήσουν το κοινό τους. Έχοντας παρουσιάσει συνολικά περισσότερες από 400 ταινίες από το 2012, το ολοζώντανο και...
Δημοσίευση: 15/09/2019 - 11:42

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας στηρίζοντας έμπρακτα το Ελληνικό Σινεμά, παρουσιάζει και φέτος, το Διαγωνιστικό Τμήμα Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους, βοηθώντας τους Έλληνες Σκηνοθέτες να βρουν τον δρόμο τους προς τη μεγάλη οθόνη και να συναντήσουν το κοινό τους.

Έχοντας παρουσιάσει συνολικά περισσότερες από 400 ταινίες από το 2012, το ολοζώντανο και συναρπαστικό Διαγωνιστικό Τμήμα των Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους είναι αναπόσπαστο κομμάτι και του επετειακού 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.

Για τη φετινή διοργάνωση, οι συμμετοχές ξεπέρασαν και τον περσινό αριθμό-ρεκόρ (244) φτάνοντας τις τριακόσιες έντεκα (311), γεγονός που αποδεικνύει ότι το Ελληνικό Σινεμά είναι παρών και δραστήριο αλλά και ότι οι νέοι Έλληνες και οι νέες Ελληνίδες δημιουργοί εμπιστεύονται την παρουσία του έργου τους στις Νύχτες Πρεμιέρας και το κοινό τους.

Η διαδικασία επιλογής των ταινιών από την ομάδα προγραμματισμού του φεστιβάλ ολοκληρώθηκε και επιλέχθηκαν οι 47 ταινίες που θα διεκδικήσουν τα βραβεία της 25ης διοργάνωσης.


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr