Έφυγε από τη ζωή ο «Easy Rider», Πίτερ Φόντα


Έφυγε από τη ζωή ο αμερικανός ηθοποιός Πίτερ Φόντα γιος του θρύλου του αμερικανικού κινηματογράφου Χένρι Φόντα και μικρός αδελφός της Τζέιν Φόντα, που έγινε διάσημος χάρη στον ρόλο του στην ταινία σταθμό Easy Rider του 1969. Ήταν 79 ετών.  Ο θάνατός του οφειλόταν σε αναπνευστική ανεπάρκεια εξαιτίας του καρκίνου των πνευμόνων...
Δημοσίευση: 17/08/2019 - 11:14

Έφυγε από τη ζωή ο αμερικανός ηθοποιός Πίτερ Φόντα γιος του θρύλου του αμερικανικού κινηματογράφου Χένρι Φόντα και μικρός αδελφός της Τζέιν Φόντα, που έγινε διάσημος χάρη στον ρόλο του στην ταινία σταθμό Easy Rider του 1969. Ήταν 79 ετών. 

Ο θάνατός του οφειλόταν σε αναπνευστική ανεπάρκεια εξαιτίας του καρκίνου των πνευμόνων από τον οποίο έπασχε, εξήγησε εκπρόσωπος της οικογένειας Φόντα σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε.

«Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε ότι ο Πίτερ Φόντα απεβίωσε», αναφέρει η ανακοίνωση των Φόντα. «Ενώ θρηνούμε την απώλεια αυτού του γλυκού και αβρού άνδρα, ευχόμαστε οι πάντες να τιμήσουν το αδάμαστο πνεύμα του και την αγάπη του για τη ζωή. Προς τιμή του Πίτερ, σας παρακαλούμε υψώστε το ποτήρι σας σε μια πρόποση στην ελευθερία».

«Born to be wild» και «Ξέγνοιαστος Καβαλάρης»

Ο Πίτερ Φόντα αποτέλεσε ένα από τα μεγάλα σύμβολα της αμερικανικής αντικουλτούρας εξαιτίας της συμμετοχής του στο Easy Rider - μιας ταινίας που αποδομούσε το λεγόμενο american dream - όπου πρωταγωνιστούσε μαζί με τον Ντένις Χόπερ και τον Τζακ Νίκολσον.
Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr