Ο ασυμβίβαστος «Ταξιτζής» Ρόμπερτ Ντε Νίρο έπιασε τα 76…

Με αφορμή τα σημερινά γενέθλια του σπουδαίου Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ταξιδεύουμε πίσω στο 1976, όταν ο εμβληματικός ηθοποιός μας χάριζε απλόχερα μία αξιομνημόνευτη ερμηνεία, σε ένα από τα πιο κλασικά και παράλληλα διαχρονικά φιλμ του Αμερικανικού, αλλά και του Παγκόσμιου, Κινηματογράφου. Πρόκειται φυσικά για τον θρυλικό «Ταξιτζή» του Μάρτιν Σκορσέζε. Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, γεννήθηκε στις...

Με αφορμή τα σημερινά γενέθλια του σπουδαίου Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ταξιδεύουμε πίσω στο 1976, όταν ο εμβληματικός ηθοποιός μας χάριζε απλόχερα μία αξιομνημόνευτη ερμηνεία, σε ένα από τα πιο κλασικά και παράλληλα διαχρονικά φιλμ του Αμερικανικού, αλλά και του Παγκόσμιου, Κινηματογράφου. Πρόκειται φυσικά για τον θρυλικό «Ταξιτζή» του Μάρτιν Σκορσέζε.

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, γεννήθηκε στις 17 Αυγούστου του 1943 στη Νέα Υόρκη και σπούδασε υποκριτική στο Stella Adler Conservatory, καθώς και στο American Workshop. Ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς του Χόλιγουντ σήμερα, ξεκίνησε την καριέρα του το 1969, με την ταινία «Greetings» του Μπράιαν Ντε Πάλμα.

Μέχρι σήμερα έχει κερδίσει ένα Όσκαρ Ά Ανδρικού Ρόλου, για την ταινία «Οργισμένο Είδωλο» του Μάρτιν Σκορσέζε, κι ένα Όσκαρ Β΄ Ανδρικού Ρόλου για την ταινία «Ο Νονός 2». Έχει λάβει επίσης υποψηφιότητες για Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου, με τις ταινίες «Ο Ταξιτζής» και «Το Ακρωτήρι του Φόβου» του Μάρτιν Σκορσέζε, «Ξυπνήματα» της Πένι Μάρσαλ και «Ο Ελαφοκυνηγός» του Μάικλ Τσιμίνο. Καθώς και για το πιο πρόσφατο «Οδηγός Αισιοδοξίας» (The Silver Linings Playbook – 2012) του Ντέιβιντ Ο Ράσελ.

Το βιογραφικό του Ντε Νίρο είναι ένα από τα πιο πλούσια και αξιοζήλευτα στο Χόλιγουντ, με ταινίες όπως το «1900» του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, «Ο Τελευταίος των Μεγιστάνων» του Ηλία Καζάν, «Κάποτε στην Αμερική» του Σέρτζιο Λεόνε, «Brazil» του Τέρι Γκίλιαμ, «Δαιμονισμένος Άγγελος» του Άλαν Πάρκερ, «Οι Αδιάφθοροι» του Μπράιαν Ντε Πάλμα, «Ένταση» του Μάικλ Μαν, «Τζάκι Μπράουν» του Κουέντιν Ταραντίνο και «Μεγάλες Προσδοκίες» του Αλφόνσο Κουαρόν.

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.