Έλβις Πρίσλεϋ: He is always on our mind

«You were always on my mind. You were always on my mind. Tell me, tell me that your sweet love hasn't died....», τραγουδούσε ο βασιλιάς του Rock n' Roll Elvis Presley και ξεσήκωνε τα πλήθη, μέχρι που μία μέρα σαν σήμερα, στις 16 Αυγούστου του 1977, αφήνει την τελευταία του πνοή μέσα στη βίλα του Graceland. O Elvis Presley γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου του 1935, στο Τουπέλο του Μισισίπι,...

«You were always on my mind. You were always on my mind. Tell me, tell me that your sweet love hasn’t died….», τραγουδούσε ο βασιλιάς του Rock n’ Roll Elvis Presley και ξεσήκωνε τα πλήθη, μέχρι που μία μέρα σαν σήμερα, στις 16 Αυγούστου του 1977, αφήνει την τελευταία του πνοή μέσα στη βίλα του Graceland.

O Elvis Presley γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου του 1935, στο Τουπέλο του Μισισίπι, μέσα σε ένα «shotgun house», μια παράγκα δύο δωματίων. Εκεί πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Εκεί έπαιξε και τις πρώτες του νότες με μια κιθάρα που του έκαναν δώρο οι γονείς του Vernon και Gladys Presley. Όταν στις 3 Οκτωβρίου του 1945 ο δεκάχρονος Elvis στεκόταν αμήχανα ντυμένος με μια στολή cowboy μπροστά στο κοινό ενός τοπικού διαγωνισμού, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αυτό το πιτσιρίκι θα «κατακτούσε» τον κόσμο του θεάματος.

[jwplayer | file=http://www.youtube.com/watch?v=u9sRJ-eOHnc]

[jwplayer | file=http://www.youtube.com/watch?v=_cS5aCozhcA]

Η οικονομική κατάσταση της οικογένειας Presley ήταν σε πολύ δύσκολο σημείο. Έτσι το 1948 η οικογένεια μετακομίζει στο Μέμφις του Τένεσι προς αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής. Τα πράγματα δεν άλλαξαν. Οι Presley συνεχίζουν να μένουν σε υποβαθμισμένες περιοχές.Ο Elvis κάνει διάφορες δουλειές ώστε να βοηθήσει την οικογένεια του. Ταυτόχρονα όμως στο σχολείο περνάει δύσκολες στιγμές καθώς συχνά γίνεται στόχος κακόγουστων αστείων των συμμαθητών του. Ο ίδιος έχει αρχίσει να διαφοροποιείται από τους υπόλοιπους νέους της γενιάς του ενώ συνεχίζει να «ξεσπάει» πάνω στην κιθάρα του. Οι ήχοι του είναι ένα συνονθύλευμα gospel, country, jazz και blues που θα τον οδηγήσει στο καθαρό Rock & Roll.

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.