Οι 100 καλύτερες ταινίες του 21ου αιώνα

Οι διάφοροι κατάλογοι με τις «καλύτερες» ταινίες - ανά περιόδους, είδη, αισθητικά ρεύματα κλπ - αποτελούν την πιο προσφιλή ενασχόληση των κριτικών. Αν και ο υποκειμενισμός αυτών των καταλόγων είναι δεδομένος, ωστόσο, από μία άποψη, αποτελούν μία χρήσιμη «πηγή» πληροφοριών για τον μελλοντικό ή τον σημερινό ερευνητή, ή απλώς φίλο του κινηματογράφου, για το πώς προσλαμβάνεται το...

Οι διάφοροι κατάλογοι με τις «καλύτερες» ταινίες – ανά περιόδους, είδη, αισθητικά ρεύματα κλπ – αποτελούν την πιο προσφιλή ενασχόληση των κριτικών.

Αν και ο υποκειμενισμός αυτών των καταλόγων είναι δεδομένος, ωστόσο, από μία άποψη, αποτελούν μία χρήσιμη «πηγή» πληροφοριών για τον μελλοντικό ή τον σημερινό ερευνητή, ή απλώς φίλο του κινηματογράφου, για το πώς προσλαμβάνεται το κινηματογραφικό έργο τέχνης σήμερα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η βρετανική εφημερίδα «The Guardian», επιστράτευσε μια ομάδα από τους κινηματογραφικούς κριτικούς της και από κινηματογραφιστές, για να συντάξουν τον κατάλογο με τις «100 καλύτερες ταινίες» από το 2000 μέχρι σήμερα.

Ιδού πού κατέληξαν:

100

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.