Οι 100 καλύτερες ταινίες του 21ου αιώνα


Οι διάφοροι κατάλογοι με τις «καλύτερες» ταινίες - ανά περιόδους, είδη, αισθητικά ρεύματα κλπ - αποτελούν την πιο προσφιλή ενασχόληση των κριτικών. Αν και ο υποκειμενισμός αυτών των καταλόγων είναι δεδομένος, ωστόσο, από μία άποψη, αποτελούν μία χρήσιμη «πηγή» πληροφοριών για τον μελλοντικό ή τον σημερινό ερευνητή, ή απλώς φίλο του κινηματογράφου, για το πώς προσλαμβάνεται το...
Δημοσίευση: 14/09/2019 - 09:49

Οι διάφοροι κατάλογοι με τις «καλύτερες» ταινίες - ανά περιόδους, είδη, αισθητικά ρεύματα κλπ - αποτελούν την πιο προσφιλή ενασχόληση των κριτικών.

Αν και ο υποκειμενισμός αυτών των καταλόγων είναι δεδομένος, ωστόσο, από μία άποψη, αποτελούν μία χρήσιμη «πηγή» πληροφοριών για τον μελλοντικό ή τον σημερινό ερευνητή, ή απλώς φίλο του κινηματογράφου, για το πώς προσλαμβάνεται το κινηματογραφικό έργο τέχνης σήμερα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η βρετανική εφημερίδα «The Guardian», επιστράτευσε μια ομάδα από τους κινηματογραφικούς κριτικούς της και από κινηματογραφιστές, για να συντάξουν τον κατάλογο με τις «100 καλύτερες ταινίες» από το 2000 μέχρι σήμερα.

Ιδού πού κατέληξαν:

100
Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr