Τζον Γουότερς: Ο θρυλικός εκπρόσωπος του cult Σινεμά


Σκηνοθέτης, σεναριογράφος, συγγραφέας, καλλιτέχνης, ο Τζον Γουότερς έχει γράψει Ιστορία στο Ανεξάρτητο Αμερικάνικο Σινεμά. Ο δημιουργός από τη Βαλτιμόρη έγινε γνωστός για το ασυγκράτητο χιούμορ του, την αγάπη του για το κακό γούστο και την διαστρέβλωση των παραδοσιακών ηθικών αξιών. Ο «Πάπας του Τrash», όπως τον χαρακτήρισε ο Γουίλιαμ Μπάροουζ, έρχεται στη Θεσσαλονίκη και...
Δημοσίευση: 14/09/2019 - 09:49

Σκηνοθέτης, σεναριογράφος, συγγραφέας, καλλιτέχνης, ο Τζον Γουότερς έχει γράψει Ιστορία στο Ανεξάρτητο Αμερικάνικο Σινεμά. Ο δημιουργός από τη Βαλτιμόρη έγινε γνωστός για το ασυγκράτητο χιούμορ του, την αγάπη του για το κακό γούστο και την διαστρέβλωση των παραδοσιακών ηθικών αξιών.

Ο «Πάπας του Τrash», όπως τον χαρακτήρισε ο Γουίλιαμ Μπάροουζ, έρχεται στη Θεσσαλονίκη και παραλαμβάνει από το 60ό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου την «carte blanche», για να επιλέξει 10 αγαπημένες του ταινίες. Πρόκειται για εξωφρενικά ξεκαρδιστικές ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ που αντικατοπτρίζουν την αγάπη του για το ακραίο στην Τέχνη και ειδικότερα στις ταινίες exploitation.

Μια τριήμερη εμπειρία Τζον Γουότερς θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό του εορταστικού 60ού Φ.Κ.Θ., καθώς ο τολμηρός σκηνοθέτης και θρυλικός εκπρόσωπος του cult cinema θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 6 μέχρι τις 8 Νοεμβρίου και με μεγάλη χαρά το Φεστιβάλ θα του απονείμει τον Χρυσό Αλέξανδρο για την προσφορά του στον κινηματογράφο.

O Τζον Γουότερς θα παρουσιάσει το one-man show «This Filthy World» στον Κινηματογράφο Ολύμπιον, στη διάρκεια του Φεστιβάλ. Αυτή η standup comedy παράσταση είναι αφιερωμένη στο εμμονικό του γούστο, τις παράλογες συμβουλές του και την επαγγελματική του καθοδήγηση, για το πώς να γίνει κανείς ένας επιτυχημένος και ευτυχισμένος νευρωτικός.


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr