Στις «Νύχτες Πρεμιέρας» η πρώτη προβολή του «Ενήλικοι στην αίθουσα» του Κώστα Γαβρά

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, στα 25 χρόνια επιτυχούς παρουσίας του, τιμά αδιάλειπτα και αναδεικνύει με αγάπη το εγχώριο σινεμά και τους σπουδαίους Έλληνες δημιουργούς. Η φετινή επετειακή διοργάνωση συνεχίζει τη μακρά αυτή παράδοση και με ιδιαίτερη χαρά επιλέγει ως ταινία λήξης του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου...

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, στα 25 χρόνια επιτυχούς παρουσίας του, τιμά αδιάλειπτα και αναδεικνύει με αγάπη το εγχώριο σινεμά και τους σπουδαίους Έλληνες δημιουργούς.

Η φετινή επετειακή διοργάνωση συνεχίζει τη μακρά αυτή παράδοση και με ιδιαίτερη χαρά επιλέγει ως ταινία λήξης του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας την πλέον πολυαναμενόμενη ελληνική ταινία της χρονιάς: το «Ενήλικοι στην Αίθουσα» του διεθνώς καταξιωμένου σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά.

Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη με τίτλο «Ανίκητοι Ηττημένοι» και αφηγείται τις δύσκολες διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Ε.Ε. (Eurogroup) για τη διαχείριση της ελληνικής κρίσης χρέους στις αρχές του 2015 που αυτοχαρακτηρίζεται  ως «μια αρχαία ελληνική τραγωδία στη σύγχρονη εποχή», όπου «πίσω από τις κλειστές πόρτες, παίζεται μια ανθρώπινη τραγωδία».

Θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Βενετίας, όπου, μάλιστα ο Κώστας Γαβράς είναι τιμώμενο πρόσωπο καθώς θα του απονεμηθεί το βραβείο Jaeger-LeCoultre Glory to the Filmmaker 2019 για το σύνολο της προσφοράς του στον κινηματογράφο.

Η ταινία «Ενήλικοι στην αίθουσα» θα προβληθεί σε πανελλήνια πρεμιέρα, με την ευγενική παραχώρηση της εταιρίας διανομής Odeon, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019 μετά την τελετή λήξης και απονομής των διεθνών βραβείων του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας . Στην πρεμιέρα θα παραστεί ο ίδιος ο σκηνοθέτης, κ. Κώστας Γαβράς, συνοδεία των συντελεστών της ταινίας.

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.