Νέα κινηματογραφική εβδομάδα: Ευτυχώς υπάρχει η προηγούμενη...


Μετά την καλύτερη κινηματογραφική εβδομάδα του καλοκαιριού, ο Αύγουστος μας αποχαιρετά με μια «πικρή» κινηματογραφική εβδομάδα, με λίγες νέες δημιουργίες κι ένα θορυβώδες μπλοκμπάστερ. Ταινία της εβδομάδας είναι το «Μητρικό Ένστικτο»...
Δημοσίευση: 29/08/2019 - 07:28

Μετά την καλύτερη κινηματογραφική εβδομάδα του καλοκαιριού, ο Αύγουστος μας αποχαιρετά με μια «πικρή» κινηματογραφική εβδομάδα, με λίγες νέες δημιουργίες κι ένα θορυβώδες μπλοκμπάστερ. Ταινία της εβδομάδας είναι το «Μητρικό Ένστικτο» του Ολιβιέ Μασέ Ντεπάς, ενώ σ' επανέκδοση κυκλοφορεί η «Γλυκιά Ζωή» του Φεντερίκο Φελίνι. 

«Μητρικό Ένστικτο» (Duelles - 2018) του Ολιβιέ Μασέ Ντεπάς (Γαλλία, Βέλγιο)

Βρυξέλλες, αρχές της δεκαετίας του ’60: H Άλις και η Σελίν είναι κολλητές φίλες και μένουν σε γειτονικά και πανομοιότυπα σπίτια, σε ένα πλούσιο προάστιο. Οι γιοί τους, Τεό και Μαξίμ μεγαλώνουν σαν αδέρφια και οι δύο οικογένειες είναι αχώριστες. Όλα μοιάζουν τέλεια. Η τέλεια αυτή αρμονία διαταράσσεται όταν ο Μαξίμ, ο γιος της Σελίν χάνει τραγικά τη ζωή του. Το ξαφνικό αυτό ατύχημα, θα φέρει αντιμέτωπες τις δύο οικογένειες και θα ταράξει τις ζωές τους. Τα συναισθήματα αγάπης θα δώσουν τη θέση τους στην καχυποψία και τη παράνοια. Οι δύο μητέρες θα ωθήσουν στα όρια τη φιλιά τους στην προσπάθεια τους να προστατέψουν τις οικογένειες τους.

Ένα προσεγμένο ψυχολογικό θρίλερ, επηρεασμένο από τους μεγάλους κινηματογραφιστές μυστηρίου και σασπένς, όπως ο Άλφρεντ Χίτσκοκ και ο Ντέιβιντ Λιντς. Το «Μητρικό Ένστικτο» είναι μια ιστορία βασισμένη σε δύο οικογένειες που ζουν σχεδόν παράλληλες ζωές. Σε μια 60’s νοσταλγική αισθητική, ο σκηνοθέτης επιχειρεί να καταρρίψει την ύπαρξη του τέλειου κόσμου, στον οποίο φαινομενικά ζουν οι πρωταγωνίστριες του. Ηθοποιοί: Βέρλε Μπέτενς, Αν Κεσέν, Μεχντί Νεμπού, Αριέ Βορτχάλτερ. Bραβείο Κριτικής Επιτροπής στο 20ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος.
Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr