20 χρόνια «Fight Club»: Καταργώντας τους κανόνες


Το 1999 ο Ντέιβιντ Φίντσερ αναταράσσει τα λιμνάζουσα νερά της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Ο Αμερικανός σκηνοθέτης, μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη το ομώνυμο βιβλίο του Chuck Palahniuk, εντυπωσιάζοντας τους θεατές. Στο πλευρό του έχει μία τριάδα σπουδαίων ηθοποιών: Έντουαρντ Νόρτον, Μπραντ Πιτ και Έλενα Μπόναμ Κάρτερ. Η ταινία συμπληρώνει φέτος είκοσι χρόνια από την κυκλοφορία της στις Αίθουσες...
Δημοσίευση: 14/08/2019 - 08:21

Το 1999 ο Ντέιβιντ Φίντσερ αναταράσσει τα λιμνάζουσα νερά της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Ο Αμερικανός σκηνοθέτης, μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη το ομώνυμο βιβλίο του Chuck Palahniuk, εντυπωσιάζοντας τους θεατές. Στο πλευρό του έχει μία τριάδα σπουδαίων ηθοποιών: Έντουαρντ Νόρτον, Μπραντ Πιτ και Έλενα Μπόναμ Κάρτερ. Η ταινία συμπληρώνει φέτος είκοσι χρόνια από την κυκλοφορία της στις Αίθουσες.

«Είμαστε πραγματικά ελεύθεροι να κάνουμε οτιδήποτε μόνο αφότου έχουμε χάσει τα πάντα.» - Fight Club

Η παράδοξη ιστορία ενός καταπιεσμένου άντρα ο οποίος ψάχνει διέξοδο στη ζωή του και τη βρίσκει μέσα από τις παράνομες - και προοδευτικά όλο και πιο ανήθικες - δράσεις μιας μυστικής πυγμαχικής λέσχης.

Στην εκπνοή των 90s εμφανίστηκε από μεγάλο χολιγουντιανό στούντιο αυτή η προκλητική ταινία που έμελλε να γίνει αντικείμενο λατρείας, μίσους, αλλά και ενδελεχούς μελέτης.


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr