Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Γαλλία

Για πρώτη φορά στην Ιστορία της η Γαλλία κατέκτησε το τρόπαιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο για παίκτες ηλικίας κάτω των 20 ετών, το οποίο ολοκληρώθηκε στην Τουρκία.

Για πρώτη φορά στην Ιστορία της η Γαλλία κατέκτησε το τρόπαιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο για παίκτες ηλικίας κάτω των 20 ετών, το οποίο ολοκληρώθηκε στην Τουρκία. Στον τελικό της διοργάνωσης, που φιλοξενήθηκε στο «Αλί Σαμί Γεν» της Κωνσταντινούπολης, η Γαλλία κατάφερε στη διαδικασία των πέναλτι να κάμψει με 4-1 την αντίσταση της Ουρουγουάης, καθώς τόσο το 90λεπτο, όσο και η παράταση βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα.

Η Ουρουγουάη κατάφερε με εξαιρετική άμυνα να κρατήσει την καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης, αυτή της Γαλλίας, μακρία από την εστία της. Αρκετά κλειστό παιχνίδι σε όλη την κανονική του διάρκεια, με τις δύο ομάδες να «μετρούν» λιγοστές ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ. Η «σελέστε», πάντως, είχε μεγάλη ευκαιρία στο 20′ να γράψει το 1-0, όταν ο Λόπεζ μετά από λάθος της άμυνας βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Αρεόλα, αλλά ο τερματοφύλακας της Γαλλίας πραγματοποίησε εξαιρετική απόκρουση. Στον αντίποδα, οι «τρικολόρ» έχασαν δύο ευκαιρίες στο 80′ και 86′ για να βρεθούν «αγκαλιά» με το τρόπαιο.

Με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο και στην παράταση, καμία ομάδα δεν είχε μία αξιόλογη ευκαιρία και ο τίτλος οδηγήθηκε στα πέναλτι. Στη διαδικασία της “ρώσικης ρουλέτας” ο τερματοφύλακας της Γαλλίας, Αρεόλα, είπε «όχι» σε Βελάσκεζ και Αρασαέτα και η Γαλλία «σήκωσε» το τρόπαιο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.