Στη Μόσχα το Παγκόσμιο του 2018 και στο Κατάρ το 2022

Η Μόσχα επιλέχτηκε να διοργάνωση το Παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου το 2018 και το Κατάρ για την αντίστοιχη του 2022.

Οι δυο πόλεις επιλέχτηκαν μετά από ψηφοφορία της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA, που εγινε πριν λίγη ώρα στη Ζυρίχη.Η διεθνής ομοσπονδία επέλεξε δύο χώρες που δεν έχουν φιλοξενήσει ποτέ τελική φάση Μουντιάλ, δημιουργώντας παράλληλα και μία αξιοσημείωτη αντίθεση: η Ρωσία με έκταση περίπου 17 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα είναι η μεγαλύτερη χώρα που έχει αναλάβει ποτέ τη διοργάνωση, ενώ αντίθετα το κρατίδιο του Περσικού Κόλπου θα γίνει το μικρότερο που θα φιλοξενήσει Μουντιάλ, με έκταση μόλις 11.437 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
Σίγουρα η απόφαση αυτή της

FIFA προκάλεσε μεγάλη έκπληξη, παράλληλα όμως φανέρωσε και τις προθέσεις της να εξαπλώσει τις μεγάλες διοργανώσεις της από άκρη ως άκρη της γης.
Τη διοργάνωση του 2018 διεκδικούσαν ακόμη η Αγγλία (θεωρείτο το μεγάλο φαβορί) και από κοινού οι Ισπανία/Πορτογαλία και Βέλγιο/Ολλανδία. Για το 2022 είχαν θέσει υποψηφιότητα οι ΗΠΑ (επίσης θεωρούνταν φαβορί), Αυστραλία, Ιαπωνία και Νότια Κορέα.
Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας της Εκτελεστικής Επιτροπής της FIFA και την ανάθεση του Μουντιάλ 2018 στη Ρωσία, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ιγκόρ Σουβάλοφ, που βρέθηκε στη Ζυρίχη, δήλωσε: «Μας εμπιστευθήκατε με το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 και μπορώ να σας υποσχεθώ, όλοι μας μπορούμε, ότι δεν θα το μετανιώσετε ποτέ. Ας γράψουμε μαζί ιστορία».Απο την άλλη ο γιος του Εμίρη του Κατάρ ήταν επικεφαλής της υποψηφιότητας της χώρας, που επικράτησε και θα διοργανώση το Μουντιάλ του 2022. Ο Σεϊχης Μοχάμεντ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, ενθουσιασμένος απο το αποτέλεσμα,έκανε την ακόλουθη δήλωσε: «Σας ευχαριστούμε που μας υποστηρίξατε και βοηθήσατε στην εξάπλωση του ποδοσφαίρου. Θα είστε υπερήφανοι για όλα όσα θα πετύχουμε και θα είστε υπερήφανοι για τη Μέση Ανατολή».
Δηλώσεις εκανε και ο Σεπ Μπλάτερ ο οποίος χαρακτήρισε τον εαυτό του Ευτυχισμένο πρόεδρο”. Ο ισχυρός άνδρας της FIFA,τόνισε: “Πάμε σε καινούργιους τόπους. Ποτέ το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν είχε διεξαχθεί στην Ρωσία (2018) και στην ανατολική Ευρώπη, ούτε στη Μέση Ανατολή (Κατάρ, 2022). Ο αραβικός κόσμος περίμενε για μεγάλο χρονικό διάστημα, οπότε νιώθω πολύ ευτυχισμένος πρόεδρος, όταν μιλάμε για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.