Όταν έγραψε ιστορία ο Μπανκς

Έμεινε στην ιστορία ως η κορυφαία επέμβαση που έχει κάνει τερματοφύλακας. Σαν σήμερα το 1970 ο Γκόρντον Μπανκς έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στη βίβλο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1970 που έγινε στο Μεξικό η Αγγλία αντιμετώπισε την Βραζιλία. Η αναμέτρηση έγινε στη Γουαδαλαχάρα και ήταν η σημαντικότερη για τον 3ο όμιλο. 

Στο 18ο λεπτό ο Ζαϊρζίνιο προσεγγίζει την αντίπαλη περιοχή και σεντράρει για τον Πελέ. Την ίδια στιγμή ο Άγγλος τερματοφύλακας Γκόρντον Μπανκς κάνει βήματα για να φτάσει προς το κέντρο της εστίας  ξεκινώντας από το πρώτο δοκάρι που ήταν ως όφειλε.

Ο μεγάλος Πελέ, ικανότατος και με τη μπάλα ψηλά, πέρα από όσα μαγικά έκανε με τα πόδια του, έπιασε καρφωτή κεφαλιά. Άπαντες πίστεψαν πως η “Σελεσάο” θα πάρει προβάδισμα σε εκείνη τη φάση. 

Όμως ο Μπανκς είχε διαφορετική άποψη. Κινήθηκε ενστικτωδώς όπως παραδέχθηκε με δήλωσή του αργότερα και με εντυπωσιακό τρόπο κράτησε ανέπαφη εκείνη τη στιγμή την εστία του. Σε μια φάση που έμεινε στην ιστορία και κατεγράφη από τις σημαντικότερες στην ιστορία των Μουντιάλ.

Για του ειδικούς πρόκειται για την κορυφαία επέμβαση όλων των εποχών. Για την ιστορία, η Βραζιλία είχε καταφέρει να νικήσει με 1-0 σε εκείνο το παιχνίδι με γκολ του Ζαϊρζίνιο στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ στη συνέχεια κατέκτησε το τρόπαιο.

Δείτε εδώ την επέμβαση του Μπανκς…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.