Δίωξη ελβετικού δικαστηρίου για το Μουντιάλ του 2006!

Αντιμέτωπη με σοβαρές κατηγορίες διαφθοράς βρίσκεται σύσσωμη σχεδόν η ηγεσία της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την περίοδο του Μουντιάλ του 2006.

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία της Ελβετίας άσκησε δίωξη για απάτη κατά τριών Γερμανών πρώην αξιωματούχων της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, καθώς και ενός Ελβετού πρώην αξιωματούχου της FIFA, στο πλαίσιο των ερευνών για δωροδοκία στην υπόθεση ανάληψης του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου του 2006 από τη Γερμανία. 

Οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν κατά του του Τεό Τσβάντσιγκερ (άλλοτε πρόεδρος της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας), Χορστ Σμιτ (άλλοτε γενικός γραμματέας της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας) του Βόλφγκανγκ Νίρσμπαχ (αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006), όπως και του Ελβετού Ουρς Λίνσι, οι οποίοι από την πλευρά τους έχουν αρνηθεί ότι διέπραξαν οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη.

Για την ίδια υπόθεση ερευνάται και η εμπλοκή του Φραντς Μπεκενμπάουερ, του οποίου ο φάκελος παραμένει υπό εξέταση, καθώς ο ίδιος δήλωσε αδυναμία να παραστεί στην εισαγγελία για ανάκριση, λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας.

 «Οι έρευνες αποκάλυψαν ότι το καλοκαίρι του 2002, ο Φραντς Μπεκενμπάουερ δέχθηκε ένα δάνειο 10 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων στο όνομά του από τον Ρόμπερτ Λουί-Ντρέιφους. Το ποσό αυτό χρησιμοποιήθηκε για διάφορες πληρωμές μέσω μίας ελβετικής νομικής εταιρείας σε μία επιχείρηση στο Κατάρ, η οποία ανήκε στον Μοχάμεντ Μπιν Χαμάμ (σ.σ. τότε μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA)» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ομοσπονδιακής εισαγγελίας της Ελβετίας.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα, οι ελβετικές αρχές έκλεισαν την υπόθεση στο σκέλος του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Η υπόθεση έχει απασχολήσει και τη γερμανική Δικαιοσύνη, που τελικά αποφάσισε μετά από έρευνα να μην ασκήσει δίωξη με την κατηγορία της φοροδιαφυγής.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.