Το πάρτι ξεκινά!

Η αντίστροφη μέτρηση ολοκληρώθηκε και η τελική φάση του 21ου Παγκόσμιου Κυπέλλου ποδοσφαίρου ξεκινά την Πέμπτη με το εναρκτήριο ματς ανάμεσα στην διοργανώτρια Ρωσία και την Σαουδική Αραβία στο «Λουζνίκι» της Μόσχας (18:00)!

Η αντίστροφη μέτρηση ολοκληρώθηκε και η τελική φάση του 21ου Παγκόσμιου Κυπέλλου ποδοσφαίρου ξεκινά την Πέμπτη με το εναρκτήριο ματς ανάμεσα στην διοργανώτρια Ρωσία και την Σαουδική Αραβία στο «Λουζνίκι» της Μόσχας (18:00)!

Έχουν περάσει 1432 ημέρες από την ημέρα που ο Μάριο Γκέτσε χάριζε στην Γερμανία το τρόπαιο του 2014 απέναντι στην Αργεντινή στο Ρίο Ντε Τζανέιρο και το Μουντιάλ είναι και πάλι εδώ, τέσσερα χρόνια μετά.

Η καρδιά του παγκόσμιου ποδοσφαίρου από σήμερα και για έναν μήνα θα χτυπάει στην Ρωσία και το ξεκίνημα γίνεται από την πρωτεύουσα, όπου η διοργανώτρια υποδέχεται τους Σαουδάραβες για τον 1ο Όμιλο. Μισή ώρα νωρίτερα θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης, με τον Άγγλο τραγουδιστή Ρόμπι Γουίλιαμς να δίνει τον ρυθμό.

Οι δύο ομάδες, δεν έχουν και τα καλύτερα αποτελέσματα τελευταία, με τους Ρώσους να μην πανηγυρίζουν νίκη σε επτά αγώνες από τον περασμένο Οκτώβριο και τους φιλοξενούμενους να μετρούν τρεις σερί ήττες σε φιλικά παιχνίδια.

Ωστόσο σήμερα είναι η ώρα της αλήθειας, με την Ρωσία να ψάχνει την πρώτη της νίκη σε τελικά από το 2002 και την Σ. Αραβία την δική της επιστροφή στις νίκες από το μακρινό 1994.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ποτέ διοργανώτρια χώρα δεν έχει χάσει σε εναρκτήριο παιχνίδι, με έξι νίκες και τρεις ισοπαλίες για γηπεδούχους.

Από το 1982 και μετά, όλοι οι εναρκτήριοι αγώνες είχαν τουλάχιστον ένα γκολ, με την Βραζιλία να κερδίζει 3-1 την Κροατία στο πρώτο ματς της προηγούμενης διοργάνωσης.

Στοιχείο που παρουσιάζει ενδιαφέρον επίσης, είναι η χρήση του Video Assistant Referee (VAR) για πρώτη φορά σε τελική φάση.

Πιθανές ενδεκάδες:
ΡΩΣΙΑ (Τσερτσέσοφ)
: Ακινφέεφ – Φερνάντες, Κουντριασόφ, Ιγκνάσεβιτς, Ζιρκόφ – Ζόμπνιν, Κουζάγεφ, Ντζαγκόεφ, Σαμέντοφ, Γκολοβίν – Σμολόφ.
Σ. ΑΡΑΒΙΑ (Πίτσι): Αλ Μαγιούφ – Χουσαουί, Χοσαουί, Αλ Σαχρανί, Αλ Μπαρίκ – Οτίφ, Αλ Φαράτζ, Αλ Σιχιρί, Αλ Τζασίμ, Αλ Ντοσαρί – Αλ Μολάντ.

Διαιτητής: Πιτάνα (Αργεντινή).
Βοηθοί: Μπελάτι, Μαϊντάνα (Αργεντινή).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.