Γοδίν: ”Πέταξαν έξω τον Σουάρες σαν σκυλί”

Ένας από τους βασικούς πυλώνες της ομάδας, ο στυλοβάτης της άμυνας Ντιέγκο Γοδίν έχει μεγάλες προσδοκίες για την φετινή πορεία της χώρας.

 Η Ουρουγουάη δίνει τον πρώτο της αγώνα στο παγκόσμιο κύπελλο της Ρωσίας σε λίγες ώρες κόντρα στην Αίγυπτο. Οι Νοτιοαμερικάνοι έχουν στεφθεί πρωταθλητές κόσμου το 1930, έφτασαν στα ημιτελικά το 1970 και το 2010 ενώ έχουν κατακτήσει και 15 Κόπα Αμέρικα!
Ένας από τους βασικούς πυλώνες της ομάδας, ο στυλοβάτης της άμυνας Ντιέγκο Γοδίν έχει μεγάλες προσδοκίες για την φετινή πορεία της χώρας.

 ”Πάμε για να πάρουμε το τρόπαιο, να φανούμε ανταγωνιστικοί.” Έχουμε κερδίσει περιοσσότερους διεθνείς τίτλους από κάθε άλλη χώρα, μια χώρα που 3.4 εκατομμύρια πλυθησμό, λιγότερο από το μισό πληθυσμό του Λονδίνου.”
 ”Δεν βγάζει νόημα, αλλά αν δούμε την ιστορία και την κουλτούρα μας βγάζει.’΄ Γεννιέσαι στην Ουρουγουάη και σου μιλάνε για ποδόσφαιρο, για το πρώτο παγκόσμιο κύπελλο, για το στάδιο Μαρακανά, για τους σπουδαίους ποδοσφαιριστές που κερδίζουν ξανά και ξανά. Πηγαίνεις στο μουντιάλ και νιώθεις την ιστορία που είναι πολύ σημαντική.”

Δύσκολα τα πρώτα χρόνια στις φτωχογειτονιές που μεγάλωσε.

Ξεκίνησα να παίζω μπάλα στην Ροσάριο όταν ήμουν τεσσάρων ετών, αδύνατος αλλά όχι μικροκαμωμένος. Δεν υπήρχαν χρήματα για φανέλες και παπούτσια. Πιέστηκα για να βελτιωθώ, να αναπτυχθώ, να μάθω να μάχομαι και να παλεύω. Ήμουν τυχερός καθώς  οι γονείς μου προσπάθησαν να με κάνουν αυτόν που είναι τώρα και το πέτυχαν. Βέβαια αναγκάστηκα και να σπουδάσω, καθώς ανα δεν έπαιρνα καλούς βαθμούς, πιστέψτε με, δεν θα έπαιζα ποδόσφαιρο.”

 ”Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει. Όλες οι ομάδες θέλουν να παίζουν όμορφα. έχει δουκέψει για πολλές όπως π.χ για την Ισπανία στο παρελθόν. Δεν είναι εύκολο να έχεις κατοχή και να θες γρήγορα να την ανακτήσεις και πάλι.” συπλήρωσε ο αμυντικός της Ατλέτικο Μαδρίτης

 Με τον 71χρονο  Όσκαρ Ταβάρες στο τιμόνι τα τελευταία 13 χρόνια, η ομάδα έχει πάρει πολλά στοιχεία από το χαρακτήρα του προπονητή της. Ο Γοδίν είναι μαζί του σε όλα τα 117 παιχνίδια με το εθνόσημο στο στήθος και μονάχα καλά λόγια έχει να πει για τον μέντορα του.

 ”Είναι η ζωή του το ποδόσφαιρο, όταν τα αφήσει όλα πίσω θα είναι πολύ σκληρό. Δίνει πολλά στην ομάδα και παλεύει για μας, τρέφουμε όλοι απεριόριστο σεβασμό γι ‘αυτόν και είναι παράδειγμα για όλους μας.”

 Ο Γοδίν έχει βρεθεί σε ένα ημιτελικό πριν από τέσσερα χρόνια με τον Ουρουγουανό να  αναφέρεται στο περιστατικό με τον Λουίς Σουάρεζ στο ματς κόντρα στην Ιταλία.

 ‘‘Αν δεν είχε γίνει αυτό με τον Σουάρες, τότε θα μιλάγαμε για διαφορετική ιστορία. Χάσαμε τον καλύτερο μας παίκτη, επηρεαστήκαμε αρκετά από την αποβολή του, επηρέασε τον ίδιο και τους υπόλοιπους. Ήταν δύσκολο να τον βλέπω να κλαίει και να φευγει από το παγκόσμιο κύπελλο. Μια χώρα βυθίστηκε σε θλίψη. Δεν μπορώ να πω πως δεν έκανε λάθος, το παραδέχθηκε. Τον πέταξαν έξω σαν σκυλί και δεν τον άφησαν να πάιξει στο Κόπα Αμέρικα. Ο Λουίς βρίσκεται εδώ γιατί το αξίζει! Εκνευρίζεται, διαμαρτύρεται, παλεύει. Αν δεν έκανε όλα αυτά πιθανότατα να μην είναι ο παίκτης που είναι σήμερα.”

 Τέλος ο Γοδίν πιστεύει πως η Ουρουγουάη μπορεί να αφήσει το σημάδι της στην διοργάνωση.

”Είναι το τρίτο μου μουντιάλ και είμαι ενθουσιαμένος, έχω μεγάλες προσδοκίες. Διαθέτουμε έμπειρους παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά. Πρέπει να κερδίσουμε το πρώτο μας παιχνίδι, να μπούμε δυνατά. Τώρα είναι η στιγμή μας.”


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.