Θρήνος στην Αργεντινή για τον Μπράουν (video)

Ο Χοσέ Λουίς Μπράουν, παγκόσμιος πρωταθλητής με την Αργεντινή το 1986 και σκόρερ στον τελικό, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών!

Ο Χοσέ Λουίς Μπράουν, παγκόσμιος πρωταθλητής με την Αργεντινή το 1986 και σκόρερ στον τελικό, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών!

Ο Μπράουν γνωστός και ως «Τάτα», έπασχε εδώ και καιρό από τη νόσο Αλτσχάιμερ και όπως δήλωσε πρόσφατα η κόρη του Φλορένσια στον Τύπο της Αργεντινής, τον τελευταίο καιρό δεν ήταν σε θέση να αναγνωρίσει ούτε την ίδια.

Απόγονος Σκωτσέζων μεταναστών στη Σκωτία, γεννήθηκε στις 20 Νοεμβρίου 1956 στο Μπουένος Άιρες και ξεκίνησε την καριέρα του ως κεντρικός αμυντικός στην Εστουδιάντες, με την οποία αγωνίστηκε από το 1975 έως το 1983, κατακτώντας δύο πρωταθλήματα Αργεντινής.

Αγωνίστηκε επίσης σε Ατλέτικο Νασιονάλ, Μπόκα Τζούνιορς, Ντεπορτίβο Εσπανιόλ, Μπρεστ, Μούρθια και Ράσινγκ. Μετά το τέλος της καριέρας του το 1989 ακολούθησε καριέρα πρπονητή σε Λος Άνδες, Μπόκα (βοηθός), Αλμάγρο, Νουέβα Τσικάγο, Μπλούμινγκ, Εστουδιάντες (τμ. υποδομής), Ραφαέλα, Μπεν Χουρ, Φεροκαρίλ Οέστε και Αργεντινή Κ17.

Τα κατορθώματα με την Εθνική

Ο Μπράουν, συμμετείχε σε 36 αγώνες με την Εθνική Αργεντινής από το 1983 έως το 1989, πετυχαίνοντας ένα και μοναδικό αλλά ιστορικό γκολ, στο 23ο λεπτό του τελικού στο «Αζτέκα» της Πόλης του Μεξικού, όταν άνοιξε το σκορ στον τελικό με την τότε Δ. Γερμανία με κεφαλιά έπειτα από ένα φάουλ του Μπουρουσάγα. Ο Μπράουν, ο οποίος είχε συμπεριληφθεί στην αποστολή την τελευταία στιγμή στη θέση του Ντανιέλ Πασαρέλα και ξεκίνησε όλα τα ματς της διοργάνωσης, έβγαλε τον ώμο του σε μία σύγκρουση με αντίπαλο στον τελικό, αλλά αρνήθηκε να βγει αλλαγή και μάλιστα έσκισε τη φανέλα του προκειμένου να στηρίξει τον ώμο!

Ο Μπράουν, αγαπούσε πολύ την Εθνική και σε κάθε συμβόλαιο ομάδας του φρόντιζε να συμπεριλαμβάνει όρο κατά τον οποίον ο σύλλογος υποχρεούνταν να τον καταστήσει διαθέσιμο για τις υποχρεώσεις της «αλμπισελέστε».

Eίναι το δεύτερο μέλος της αμυντικής γραμμής της Αργεντινής του 1986 που φεύγει από τη ζωή, μετά τον Χοσέ Λουίς Κουτσιούφο, που σκοτώθηκε το 2004 από πυροβολισμό σε κυνηγετικό δυστύχημα στο Μπουένος Άιρες.

O ίδιος διηγήθηκε πώς πέτυχε το ιστορικό γκολ:

 Πολλοί παλιοί συμπαίκτες του αλλά και σύλλογοι στους οποίους αγωνίστηκε αλλά και η Εθνική Αργεντινής εξέφρασαν τη θλίψη τους για τον χαμό του:


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.