Ανώτερη σε όλα η Ουρουγουάη! (video)

Το ντέρμπι κορυφής στον πρώτο όμιλο του Μουντιάλ κρίθηκε από τα αυτονόητα του ποδοσφαίρου σε ένα τέτοιο επίπεδο. Η Ουρουγουάη είχε την ποιοτική ανωτερότητα, την ομοιογένεια και προπάντων την εμπειρία προκειμένου να φθάσει στην νίκη με 3-0

Το ντέρμπι κορυφής στον πρώτο όμιλο του Μουντιάλ κρίθηκε από τα αυτονόητα του ποδοσφαίρου σε ένα τέτοιο επίπεδο.

Πρόβλεψε το σκορ των αγώνων του Mundial και κέρδισε 1 ταξίδι στην Ισπανία για να δεις τον αγώνα του International Champions Cup μεταξύ Ατλέτικο Μαδρίτης και Ίντερ!

 Η Ουρουγουάη είχε την ποιοτική ανωτερότητα, την ομοιογένεια και προπάντων την εμπειρία και με την νίκη της 3-0 κατέκτησε την πρώτη θέση περιμένοντας πλέον τον αντίπαλό της στη συνέχεια από τις κατατάξεις του 2ου ομίλου

Η ομάδα του Ταμπάρες κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε πετυχαίνοντας το ιδανικότερο για την περίσταση, το στοιχείο του αιφνιδιασμού και της υπέρ της ανατροπής των ισορροπιών.

Όλα αυτά έγιναν μόλις στο 10ο λεπτό όταν με εκτέλεση φάουλ ο Λουίς Σουάρες έκανε το 1-0 με συρτό σουτ στην γωνία του Ακινφέεφ
, σκοράροντας εις βάρος της Ρωσίας για δεύτερη φορά έξι χρόνια μετά την προηγούμενη συνάντηση των δύο ομάδων σε φιλικό αγώνα!

Τώρα βέβαια τα πράγματα ήταν πολύ σοβαρά για το συγκρότημα του Ταμπάρες – ο οποίος παρακολούθησε όλο τον αγώνα τραυματίας (!) με πατερίτσα στον πάγκο του – κι αυτό φρόντισαν να το δείξουν οι Λατινοαμερικάνοι.

Τα μαρκαρίσματα στη μεσαία γραμμή απέδιδαν καρπούς σε ότι αφορά την κατοχή της μπάλας και το εν γένει κέρδος στις προσωπικές μονομαχίες.
Κάπου εκεί στα μισά του πρώτου ημιχρόνου ήρθε και η τύχη να χαμογελάσει στην Ουρουγουάη. Ήταν το 23ο λεπτό όταν ο Λασάλ σούταρε από μακριά σε θέση μέσα αριστερά, η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Τσερίσεφ και παίρνοντας.. «εφιαλτικά» φάλτσα από την εξωτερική πλευρά κατέληξε στη γωνιά του Ακινφέεφ, εκεί όπου ο αρχηγός των Ρώσων δεν έφτανε με τίποτε..

Δεν πρόλαβαν να πούν τα «μη χειρότερα» οι οικοδεσπότες της διοργάνωσης κι αυτά ήρθαν λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Ο πλάγιος αμυντικός Ιγκόρ Σμολνίκοφ είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον Σενεγαλέζο ρέφερι στο 37’ για ένα δυνατό μαρκάρισμα στον Λαξάλτ. Ποιος άραγε μπορούσε να σκεφτεί κάτι διαφορετικό στη συνέχεια;

Η επανάληψη κύλησε όπως περίπου την περίμεναν οι περισσότεροι, ακόμα και οι πιο αισιόδοξοι οπαδοί των γηπεδούχων.
Η Ρωσία δεν μπορούσε να κάνει καλύτερα με δέκα παίκτες ότι, τέλος πάντων, έφτιαχνε με έντεκα και πριν την ανατροπή των αριθμητικών ισορροπιών. 
Υποτονικοί οι Ουρουγουανοί, προφανώς πατώντας στέρεα πάνω στο υπέρ τους 2-0, έδωσαν χώρο στη Ρωσία για μια φιλότιμη προσπάθεια να ξαναμπούν στο ματς. Ο Καβάνι ήθελε να βάλει ένα γκολ για την υστεροφημία του περισσότερο, αλλά ήταν μόνος σε διάθεση παρότι έδειχνε να το ψάχνει!

Οι υπόλοιποι έκαναν μια καλή διαχείριση και τα αμυντικά τους λάθη έμειναν «ατιμώρητα», όπως η ευκαιρία από το σουτ του Τζούμπα σε αντεπίθεση που έφυγε απελπιστικά άουτ στο 73’.
Ως το φινάλε απέμεινε το παιχνίδι των συναισθημάτων.
Οι οικοδεσπότες ξέμειναν από κουράγιο κι από δυνάμεις. Οι αντίπαλοί τους πλησίασαν σε ένα τρίτο γκολ όμως η οξυδέρκεια του Ακινφέεφ (σε 2-3 περιπτώσεις) κρατούσε ως το 90’.

Εκεί, μέτρησε περισσότερο η όρεξη του Καβάνι ο οποίος πέτυχε το πρώτο του γκολ στη διοργάνωση πραγματοποιώντας το 3-0.

Οι συνθέσεις του αγώνα:


ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (3-1-4-2) : Μουσλέρα, Κάθερες, Γκοντίν, Κοάτες, Τορέϊρα, Λαξάλτ, Μπεντανκούρ (63’ Αρασκαέτα), Βεντσίνο, Νάντες (73’ Ροντρίγκες), Καβάνι (93′ Γκόμες), Σουάρες

ΡΩΣΙΑ (4-3-1-2) : Ακινφέεφ, Κουντριάσοφ, Ιγκνασίεβιτς, Κουτέροφ, Σμολνίκοφ, Γκαζίνσκι (46’ Γκιζιάεφ), Ζομπνίν, Σαμέντοφ, Τσερίσεφ (38’ Μάριο Φερνάντες), Αλ Μιράντσιουκ (60′ Σμόλοφ), Ντζιούμπα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.