Θα τους βάλει γκολ ο Κριστιάνο; (pics, videos)

Ουρουγουάη και Πορτογαλία αναμετρώνται στη φάση των "16" του Μουντιάλ (21.00) και ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποτελεί τον αστάθμητο παράγοντα του ματς

 Η Πορτογαλία είχε ως απόλυτο πρωταγωνιστή στη φάση των ομίλων τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ωστόσο πέρασε με την “ψυχή στο στόμα”, με το Ιράν να την απειλεί στο τελευταίο παιχνίδι με αποκλεισμό. Αυτή η κατάληξη αποτέλεσε το καμπανάκι για την ομάδα του Φερνάντο Σάντος, εν όψει της αναμέτρησης με την Ουρουγουάη για τη νοκ άουτ φάση. 

Οι πρωταθλητές Ευρωπης έχουν αρκετά δύσκολο έργο κόντρα στην Ουρουγουάη, την ομάδα η οποία είναι η μοναδική που δεν έχει δεχτεί ακόμα γκολ στη διοργάνωση. 

“Είναι μια παραδοσιακή λατινοαμερικάνικη ομάδα”, ανέφερε ο Φερνάντο Σάντος. “Δεν είναι μόνο στο Μουντιάλ τόσο καλοί αμυντικά, αλλά ολόκληρη τη χρονιά. Ο προπονητής τους είναι ο μακροβιότερος σε πάγκο εθνικής ομάδας, κάτι που σημαίνει πως έχει εξαιρετική σχέση με τους παίκτες του. 

Ο Φερνάντο Σάντος δεν θα έχει στη διάθεση του τον Γουίλιαμ Καρβάλιο, λόγω τραυματισμού, σε αντίθεση με τους Ζέλσον Μάρτινς και Ραφαέλ Γκερέιρο. 

Πιθανή ενδεκάδα: Ρουί Πατρίσιο, Χοσέ Φόντε, Πέπε, Σέντρικ, Ζοάο Μάριο, Αντριέν Σίλβα, Γουίλιαμ Καρβάλιο, Κουαρέσμα, Κριστιάνο Ρονάλντο, Αντρέ Σίλβα

Ο Σον Μέντες ερμήνευσε το επίσημο τραγούδι της Πορτογαλίας: “Μια φωνή, μια καρδιά”, το οποίο αναρτήθηκε λίγο πριν το κρίσιμο παιχνίδι της φάσης των “16”.

 Ο Όσκαρ Ταμπάρεζ υπηρετεί την Ουρουγουάη για 14η χρονιά και επειθμεί επανάληψη της επιτυχίας του 2010, όταν η “σελέστε” έφτασε στην τετράδα του παγκοσμίου κυπέλλου. Για αρχή θα πρέπει να αποκλείσει την Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έχει ήδη πετύχει τέσσερα γκολ. 

“Ο Ρονάλντο γνωρίζει καλά πως να προετοιμάζεται και να συγκεντρώνεται σε κάθε αντίπαλο. Είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας και δεν θα μπορέσει να τον σταματήσει μόνο ένας παίκτης, αλλά πρέπει να δουλέψουμε ομαδικά για να το καταφέρουμε!”, είπε ο 71 ετών τεχνικός. 

Ο Χοσέ Χιμένες ο οποίος πέτυχε το πρώτο γκολ της Ουρουγουάης στο Μουντιάλ, θα επιστρέψει στη δράση, μετά την απουσία του στο παιχνίδι με τη Ρωσία. 

H Εθνική ομάδα της Ουρουγουάης θυμήθηκε φωτογραφίες από παλιές αναμετρήσεις των δύο ομάδων. 

Πιθανή ενδεκάδα: Μουσλέρα, Λαξάλτ, Γοδίν, Κοάτες, Κάσερες, Βεσίνο, Τορέιρα, Νάντεζ, Μπετανκούρ, Καβάνι, Σουάρες 

Στατιστικά

Θα είναι η τρίτη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων και η πρώτη σε επίπεδο παγκοσμίου κυπέλλου. Η προηγούμενη ήταν το 1972, στην ισοπαλία 1-1 στο Μαρακανά του Ρίο ντε Τζενέιρο. Η Πορτογαλία παραμένει αήττητη στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Η Ουρουγουάη έχει αποκλειστεί στις τρεις απ’ τις τέσσερις περιπτώσεις που έχει λάβει μέρος σε φάση των 16 σε παγκόσμιο κύπελλο. Αποχαιρέτησε το 1986, 1990 και 2014 και τα κατάφερε μόνο το 2010. 

Αν καταφέρει να κερδίσει η Ουρουγουάη θα πραγματοποιήσει το απόλυτο σ’ αυτό το τουρνουά, κάτι που είχε καταφέρει και το 1930, όταν κατέκτησε τον τίτλο. 

Η Ουρουγουάη δεν έχει δεχτεί ακόμα γκολ και μάλιστα έχει δεχτεί μόλις έξι απόπειρες εντός εστίας σε τρία παιχνίδια. Η προηγούμενη ομάδα της Λατινικής Αμερικής που δεν δέχτηκε γκολ στα πρώτα τέσσερα ματς ήταν η Βραζιλία το 1986. 

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν έχει καταφέρει να πετύχει μέχρι στιγμής γκολ με την Πορτογαλία σε νοκ άουτ φάση Μουντιάλ, μετρώντας 424 λεπτά συμμετοχής. 

 Αυτή θα είναι η τέταρτη συνεχόμενη μεγάλη διοργάνωση του Φερνάντο Σάντος, μετά το Euro 2012 και το Μουντιάλ του 2014 με την Ελλάδα, το Euro 2016 (το κατέκτησε) με την Πορτογαλία! 

Επτά παίκτες βρίσκονται στο όριο καρτών και κινδυνεύουν με μη συμμετοχή στα προημιτελικά. Για την Ουρουγουάη ο Μπετανκούρ και για την Πορτογαλία οι Φερνάντες, Σίλβα, Γκερέιρο, Κουαρέσμα, Ρονάλντο, Σέντρικ. 

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Σότσι στις 9 το βράδυ. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.