Δίκαια στα ημιτελικά η Γαλλία (video)

Η Γαλλία επικράτησε με 2-0 της Ουρουγουάης και πήρε το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας. Κλειστό παιχνίδι στο οποίο πέρασε η αποτελεσματικότερη Γαλλία. Σοβαρό το λάθος του Μουσλέρα στο δεύτερο γκολ των «τρικολόρ». Σκόρερ οι Βαράν και Γκριεζμάν.

Η Γαλλία επικράτησε με 2-0 της Ουρουγουάης και πήρε το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας. Κλειστό παιχνίδι στο οποίο πέρασε η αποτελεσματικότερη Γαλλία. Σοβαρό το λάθος του Μουσλέρα στο δεύτερο γκολ των «τρικολόρ». Σκόρερ οι Βαράν και Γκριεζμάν.

Η εικόνα του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο είχε τη Γαλλία με τη μπάλα στα πόδια και την Ουρουγουάη να της παραχωρεί γήπεδο, όπως της αρέσει να κάνει στα παιχνίδια της. Οι στατικές φάσεις παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, κάτι που έγινε και στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο του προημιτελικού. Ο Γκριεζμάν εκτέλεσε φάουλ και ο βαράν με το 3ο γκολ του με τη φανέλα της Εθνικής Γαλλίας άνοιξε το σκορ.




Αντίθετα στη δική της ευκαιρία από ανάλογη φάση, η ομάδα του Ταμπάρες έπεσε πάνω στον εκπληκτικό Λορίς. Ο Κάσερες έπιασε καρφωτή κεφαλιά από την καρδιά της γαλλικής περιοχής, όμως ο τερματοφύλακας των «τρικολόρ» με εντυπωσιακή και δύσκολη επέμβαση του αρνήθηκε την ισοφάριση.

Παιχνίδι τακτικής και λεπτομερειών στο πρώτο ημίχρονο με την απουσία του Έντισον Καβάνι να είναι κάτι παραπάνω από αισθητή όχι μόνο στο τελείωμα φάσεων αλλά και στη δημιουργία για την Ουρουγουάη. Από την άλλη για μία ακόμη φορά ο Ντεσάν επιλέγει να βάλει στη μία από τις θέσεις πίσω από τον επιθετικό τον αμυντικό μέσο Τολισό. Αποτέλεσμα η Γαλλία να μην έχει παιχνίδι από την αριστερή πτέρυγα.

Με νευρικότητα και πολλά λάθη εκατέρωθεν ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο. Στο 59 ο Ταμπάρες έκανε δύο μαζεμένες αλλαγές βλέποντας πως η Γαλλία είχε αφήσει αρκετό χώρο στην Ουρουγουάη. Δύο λεπτά αργότερα ο Γκριεζμάν επιχείρησε σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα πήγε πάνω στον Μουσλέρα, ο οποίος την έχασε μέσα από τα χέρια του και με το σοβαρό λάθος του τερματοφύλακα διαμορφώθηκε το 2-0 για τους «τρικολόρ». Ο Γκριεζμάν έχει πετύχει 7 γκολ στα τελευταία 6 παιχνίδια του με τη Γαλλία σε νοκ-άουτ φάση σημαντικών διοργανώσεων (Μουντιάλ και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα).



Στο 80’ ο Ντεσάν έριξε στο παιχνίδι έναν ακόμη αμυντικό μέσο τον Ενζονζί, περνώντας αριστερά τον Ζιρού και στην κορυφή της επίθεσης τον Γκριεζμάν. Βασικό μέλημα του Ντεσάν στο δεύτερο ημίχρονο ήταν να κρατήσει η Γαλλία το προβάδισμά της. Η Ουρουγουάη δεν κατάφερε να δημιουργήσει και να πιέσει τους Γάλλους, με την απουσία του Καβάνι να είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ομάδα του Ταμπάρες.

Διατηρήθηκε η παράδοση για την Ουρουγουάη, αφού απέτυχε να νικήσει στα τελευταία 17ο παιχνίδια που δέχθηκε πρώτη γκολ. Έχει απολογισμό 14 ήττες και 3 ισοπαλίες


Η ενδεκάδα της Ουρουγουάης (Ταμπάρες):
Μουσλέρα, Κάσερες, Χιμένες, Γοδίν, Λαξάλ, Τορέιρα, Βεσίνο, Νάντεζ (74’ Ουρεταβίσκαγια), Μπετανκούρ (59’ Ροντρίγκες), Σουάρες, Στουάνι (59’ Γκόμες).

Η ενδεκάδα της Γαλλίας (Ντεσάν):
Λορίς, Παβάρ, Ουμτιτί, Ερναντέζ, Πογκμπά, Καντέ, Εμπαπέ (87’ Ντεμπελέ), Γκριεζμάν (90+2 Φεκίρ), Τολισό (79’ Ενζονζί), Ζιρού


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.