Το τρόπαιο αναζητεί τον νέο του κάτοχο

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο «Λουζνίκι» της Μόσχας, όπου η Γαλλία θα αντιμετωπίσει την Κροατία, στον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου, με τις δυο ομάδες να θέλουν τη νίκη, ώστε να βρεθούν στην κορυφή του κόσμου (18:00).

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο «Λουζνίκι» της Μόσχας, όπου η Γαλλία θα αντιμετωπίσει την Κροατία, στον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου, με τις δυο ομάδες να θέλουν τη νίκη, ώστε να βρεθούν στην κορυφή του κόσμου (18:00). 

Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν θέλει να βρεθεί για δεύτερη φορά στην ιστορία της στην κορυφή του κόσμου. Οι «τρικολόρ» είχαν κατακτήσει το Μουντιάλ του 1998, το οποίος είχαν διοργανώσεις οι ίδιοι. Η Γαλλία θα γίνει η έκτη ομάδα, που θα πάρει μέρος σε τουλάχιστον τρεις τελικούς παγκοσμίου κυπέλλου. Στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκεται η Γερμανία, με οκτώ συμμετοχές και ακολουθούν οι Βραζιλία και Ιταλία με έξι. 

Παράλληλα, οι «τρικολόρ» θα πάρουν για έκτη φορά μέρος σε μεγάλο τελικό, καθώς έχουν και τρεις τελικούς ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Από την πλευρά του, ο Γάλλος ομοσπονδιακός τεχνικός θέλει να γίνει ο τρίτος στην ιστορία των Μουντιάλ, που θα το κατακτήσει τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής, μετά τους Μάριο Ζάγκαλο και Φραντς Μπεκενμπάουερ. 

Η Κροατία από την πλευρά της, έγινε η 13η χώρα, η οποία φτάνει στον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου. Οι Γαλλία το 1998 και Ισπανία το 2010, είχαν φτάσει και αυτές για πρώτη φορά στον τελικό και είχαν κατακτήσει το τρόπαιο. Η «Χρβάτσκα» θα προσπαθήσει από την πλευρά της να ολοκληρώσει με τον καλύτερο τρόπο την εκπληκτική πορεία της στην εφετινή διοργάνωση, αν και γνωρίζει πως είναι το αουτσάιντερ στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Ο Ζλάτκο Ντάλιτς τόνισε πως δε φοβάται τυχόν κούραση των ποδοσφαιριστών του και εμφανίστηκε αισιόδοξος για τον μεγάλο τελικό.

Η παράδοση είναι υπέρ της Γαλλίας, καθώς μετράει τρεις νίκες, σε πέντε αναμετρήσεις μεταξύ των δυο ομάδων, ενώ οι άλλες δυο αναμετρήσεις έληξαν ισόπαλες. Σε επίπεδο παγκοσμίου κυπέλλου, η Γαλλία είχε αποκλείσει την Κροατία στα ημιτελικά του Μουντιάλ του 1998, νικώντας τη 2-1 με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λιλιάν Τουράμ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.